В Рівненській облраді довелося доставляти крісла в президію і шукати кабінети для ще двох заступників голови

3973 0

Ми у соцмережах:

Голова Рівненської обласної ради зі своїми заступниками

Ні, вони цього не зроблять, не будуть дражнити людей, бо це ж роздування штату, витрачання коштів, — говорили деякі наближені до політичних кіл люди, обговорюючи плани фракції «Слуга народу» та новообраного голови ради Андрія Карауша збільшити кількість заступників з двох до чотирьох. Але переміг не популізм, а розрахунок. Тож на сесії 9 вересня довелося доставляти крісла в президію для ще двох обраних заступників голови облради.

Розрахунок полягав у тому, щоб створити широку коаліцію із максимальним залученням інших, навіть раніше не дружніх фракцій в облраді.

Оскільки фракція «Батьківщини» підтримала призначення Андрія Карауша на головування, то посада першого заступника дісталася голові фракції Миколі Кучеруку. Голова фракції «Сила і честь» Віталій Ундір має тепер посаду просто заступника.

А для того, щоб мати ще двох заступників, був змінений штатний розпис обласної ради. Карауш скасував посади радників голови, а замість них ввів посади ще двох заступників. Олексій Бучинський від «Свободи» залишився на посаді, ще одним заступником став Сергій Свисталюк з Радикальної партії. Рада призначила новим заступникам посадові оклади. Без премій заступники голови отримуватимуть в місяць 15 тисяч гривень зарплати. «Свободівець» Олексій Бучинський та Віталій Ундір матимуть трохи більше, адже їм призначили ще 5% надбавку до зарплати за науковий ступінь.

Після призначення заступники голови зайняли місця в президії — поруч з керівниками області. За столом в сесійній залі тепер на два крісла більше. А от з кабінетами для додаткових заступників не все так просто. На третьому поверсі будівлі на майдані Просвіти, де працює апарат ради, є кабінети лише для першого заступника й заступника голови ради. Тож тепер шукають місце, де можна облаштувати ще два кабінети для заступників голови ради.

Андрій Карауш, голова Рівненської обласної ради:

Рішення збільшити кількість заступників є компромісним. Воно покликано знайти баланс у сесійній залі обласної ради. Це рішення повністю законне, бо ґрунтується на Законі України про місцеве самоврядування. Прикладом цьому є 15–16 рад по всій Україні, де голови мають і по п’ять заступників. Зараз в Рівненській облраді ми налаштовані на спільну роботу з максимальною кількістю політичних сил, які пройшли до облради. Вважаю, що кількість моїх заступників не повинна лякати суспільство. Оскільки вони були введені замість штатних радників, які раніше працювали в облраді, то не відбудеться збільшення фонду оплати праці. Також ми домовилися під час війни не брати собі премій.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також