Запрошують послухати хори з усієї України

1512 1

Ми у соцмережах:

Запрошують послухати хори з усієї України

4-6 травня 2018 року і Рівному відбудеться непересічна подія – Всеукраїнський фестиваль-конкурс хорового мистецтва імені Володимира Пекара.

 -          У  Рівному в різні періоди були спроби  провести подібне дійство, але вони, здебільшого мали локальний характер, - розповіла одна з організаторів конкурсу в Рівному Вікторія Піддубник. - Тож нинішній фестиваль-конкурс покликаний залучити якомога більше колективів з різних регіонів України. У фестивалі візьмуть участь дитячі та студентські хори з Хмельницька, Житомира, Чернівців, Кривого Рогу, Луцька, Кременця, Львова та ін.  Для  хорової спільноти Рівного та  мистецької громади, цікавим і вагомим є те, що в якості журі  приїдуть провідні хормейстери України – Микола Гобдич, Олександр Тарасенко,  Галина Горбатенко, Галина Шпак, Василь Яцинік. До складу журі увійшли також наші провідні хормейстери Марія Гончарова та Олександр Одинець.

За словами п. Піддубник, хорова культура Рівного та краю має глибокі традиції та багатолітню історію. Хорові колективи, яких у місті можна нарахувати понад 15, різні за виконавськими стилями і  радують слухачів своєю творчістю. Саме тому у викладачів кафедри хорового диригування Інституту мистецтв РДГУ, представників хорової асоціації Рівненського відділення Всеукраїнської Національної музичної спілки виникла ідея проведення в Рівному Всеукраїнського фестивалю-конкурсу імені Володимира Пекара. За підтримки Управління культури і туризму  Рівненського міськвиконкому в рамках проекту «Рівне-місто унікальних подій»  цю ідею вдалось втілити в життя.

Захід проходитиме в Залі камерної та органної музики та в Концертній  залі Рівненського музичного училища. Організатори запрошують мешканців міста та гостей відвідати Всеукраїнський фестиваль-конкурс хорового мистецтва імені Володимира Пекара 4-6 травня 2018 року.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також