Застосування Фотополімерних ламп

1775 0

Ми у соцмережах:

Фотополімеризаційні лампа

Фотополімеризаційні лампа - це спеціально розроблена лампа для стоматології, яку застосовують для постановки фотополімерних пломб. При випромінюванні ультрафіолетового світла відбувається полімеризації стоматологічних матеріалів: ізолюючих прокладок, бондів, адгезиву, світлових пломбувальних матеріалів і герметиків для фісур. На сьогоднішній день без лампи неможливо провести якісне і успішне лікування зубів тому варто відвідати інтернет-магазин стоматологічних матеріалів MedTex.

Характеристики

Лампа є джерелом ультрафіолетового випромінювання з довжиною хвилі від 420 до 480 нанометрів і потужністю світлового потоку від 1000 мВт / см. Складається світлова лампа з ручки, дисплея, світлодіоди, захисного скла, акумулятора з зарядного пристрою. Фотополімеризаційні лампи бувають провідні, тобто підключаються до мережі електроживлення і бездротові, в які вбудована батарея. Батарею або акумулятор потрібно періодично заряджати.
Для досягнення найкращих результатів лікування нові лампи мають кілька режимів полімеризації:

• м'який старт;

• нормальний режим;

• імпульсний режим;

• режим підвищеної потужності.

Залежно від режиму, полімеризація пломбувального матеріалу може тривати від 5 до 30 секунд.

Захист від випромінювання

Під час ультрафіолетового випромінювання необхідно застосовувати захисні скла, щитки або окуляри. Постійний вплив випромінювання на очі лікаря або його асистента може привести до небажаних ускладнень. У пацієнта можуть виникнути ускладнення тільки при багаторазовому прямому попаданні ультрафіолетового світла в очі, що практично ніколи не буває.

Можуть виникати фотохімічні пошкодження сітківки ока, атрофія сітківки, опік рогівки, помутніння кришталика, кон'юнктивіт. Групою ризику цих захворювань є лікар-стоматолог і асистент. Тому необхідно дотримуватися заходів безпеки, направляти світловий потік тільки в порожнину рота і використовувати засоби захисту.

Сучасні лампи

Сучасні лампи виготовляються з міцного пластику або металу, який можна дезінфікувати після кожного пацієнта. Лампи бувають різних кольорів, форми, розташуванням дисплея і кнопок. Виробники постійно вдосконалюють фотополімеризаційні лампи для зручного використання. Кнопка включення, виключення і настройка режимів знаходиться поруч з дисплеєм, що дозволяє асистенту працювати однією рукою. Найчастіше кінець процесу полімеризації супроводжується звуковим сигналом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також