Засудили розбійників, які катували пенсіонерку доти, доки не зізналась, де ховає гроші

3195 0

Ми у соцмережах:

Засудили розбійників, які катували пенсіонерку доти, доки не зізналась, де ховає гроші

45-річного мешканця Житомирської області та його співмешканку - 42-річну жительку Хмельниччини засудили на Рівненщині за робійний напад на 90-річну жінку у Демидівському районі.

У липні 2018 року вони ломом пошкодили віконну раму та проникли до будинку жительки села Охматків. Обоє почали наносити удари ногами та руками по всьому тілу літньої жінки, вимагаючи гроші, та душити. Не витримавши знущань, господиня зізналася, де зберігає кошти. Забравши 3500 гривень та мобільний телефон пенсіонерки, розбійники втекли. Потерпілій вони зв’язали клейкою стрічкою руки та ноги, наказавши сидіти тихо. Уночі   пенсіонерка зуміла дістатися кухні, де за допомогою ножа звільнися. Після цього пішла до сусідів і повідомила про напад. . 

Оперативники затримали розбійників в одній із орендованих квартир у Рівному. У них вилучили частину викрадених грошей та мобільний телефон пенсіонерки. Потерпілу забрали до лікарні. Медики тоді діагностували у неї забої та садна тіла, а також перелом ребра. Після надання необхідної меддопомоги, жінку відпустили.

Пресслужба прокуратури Рівненської області повідомила РВ, що обвинувачені у суді свою провину у розбійному нападі не визнали. Втім, колегія суддів Млинівського районного суду погодилася з доводами та позицією прокурора, визнала зловмисників винними у вчиненні особливо тяжкого злочину та із врахуванням того, що останні раніше уже неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності, призначила покарання - позбавлення волі на строк 9 та 8 років з конфіскацією половини належного майна. Вони мають сплатити потерпілій майже 30 тисяч гривень моральної шкоди. Цей вирок суду законної сили ще не набрав. Упродовж місяця учасники судового процесу мають право його оскаржити. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також