Завдяки донору з Рівненщини врятують п`ять життів

1015 0

Ми у соцмережах:

фото - з фейсбук-сторінки Романа Чучака

До важливої операції довго готувалися.

Про це днями розповів лікар Роман Чучак з Дубенської районної лікарні

 - В ніч з 27 на 28 грудня в умовах нашої лікарні відбувся мультиорганний забір від посмертного донора. Завдяки доброті, людяності та милосердю родина донора прийняла таке непросте, але вкрай важливе рішення, завдяки якому ми отримали змогу врятувати життя 5-ти наших співвітчизників. Ми щиро співчуваємо Вашій втраті та схиляємо голови перед Вашим вибором. Сподіваємося, що врятовані життя помʼякшать біль втрати та зігріють Ваші серця.

Ми довго готувалися до цього і ми це зробили. Колосальна робота у підготовці відповідних фахівців, комплектування АІТ та хірургічного відділень відповідним устаткуванням, злагодженість персоналу, робота юридичного відділу, комунікація з провідними спеціалістами галузі. Перебуваючи у вирі почуттів: з одного боку біль втрати, з іншого трепетна надія на порятунок людських житів. Це власне і є те, заради чого ми так довго вчилися…

Я, як трансплант-координатор Дубенської міської лікарні, хочу висловити слова щирої вдячності Загрійчук Михайло Степанович (Волинська ОКЛ), Тодуров Борис Михайлович (Інститут серця МОЗ), Попов Олексій Олегович (ННЦ ХІТ їм. Шалімова), Шепіль Роман Любомирович (Лікарня ім. Святого Пантелеймона м. Львів), зав. відділенням АІТ Клименко Юрій Іванович, зав. відділенням неврології Мишляєв Юрій Марянович, зав. відділенням хірургії Ковбасюк В.С, адміністрацію лікарні (Красовський Віктор Владиславовичу, Безкоровайна Ірина Степанівна), середній та молодший медичний персонал. Майже 12 годин нашої спільної роботи, яку я мав честь координувати, залишилися не даремними. На сьогодні можна сміливо сказати - реципієнти одужують, а отже у нас все вдалося. Сподіваюся, що ця велика подія для всього Дубенського району розкриє важливість теми трансплантації та дасть натхнення нашим спеціалістам на подальший розвиток!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також