Завідувача цвинтарями у Костополі вигнали з міськради й «Батьківщини»

1976 0

Ми у соцмережах:

Завідувача цвинтарями у Костополі вигнали з міськради й «Батьківщини»

З обласного осередку "Батьківщини" ще торік виключили депутата Костопільської міської ради Михайла Самчука.

 Формальною причиною цього стало порушення обранцем "партійної дисципліни". Самчук, за версією місцевого партійного керівництва, не підтримував рішення, узгоджені фракцією, систематично не з'являвся на засідання і тісно співпрацював з опозиційними до "Батьківщини" депутатами.

На виконання припису Центральної виборчої комісії Костопільська територіальна комісія 31 січня провела засідання щодо питання депутатства Наталії Беляновської, заступниці міського голови Костополя, замість Михайла Самчука, завдувача цвинтарями. У своєму розлогому рішенні ЦВК, хоч не вказує прямо, але дає зрозуміти, що ТВК має виконати вказівку зверху й позбавити Михайла Самчука мандата депутата Костопільської міськради та визнати депутатом замість нього Наталію Беляновську, повідомляє Костопільщина 21 століття.

Михайло Самчук раніше міг оскаржити в суді рішення обласної організації «Батьківщини» про застосування до нього імперативного мандата, але не зробив цього. Можливо, мав сподівання, що проблема якось втрясеться, а може, не хотів здіймати хвилі на політичному грунті під час війни, коли щодня є більш важливі питання, ніж мандат. Хоча Михайло насправді мав величезну у підтримку виборців , однак тепер рішення прийняте: фракція «Батьківщина» у Костопільській міськраді отримала однозначний голос і, можливо, речницю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також