Завтра Рівне прощатиметься із загиблим сержантом

5776 0

Ми у соцмережах:

Завтра Рівне прощатиметься із загиблим сержантом

У неділю, 9 липня, об 11.00 на майдані Незалежності в Рівному відбудеться прощання з Сергієм Онищуком.

Захисник народився в Рівному, здобув фах товарознавця у кооперативному коледжі, але за спеціальністю не працював. Натомість знайшов своє покликання в будівництві.

«Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, ми разом із церквою допомагали евакуйовувати людей з найгарячіших точок. Тато активно нам допомагав. Евакуйовували населення Запоріжжя, Києва... А коли стало відомо про ті жахи, які відбувалися у Бучі, тато не витримав і пішов у військкомат, аби записатися добровольцем у Збройні сили України. Він не міг чекати. Не хотів, аби ці звірства повторилися у нас тут у Рівному чи будь-де взагалі. Він хотів допомогти зупинити ворога», розповідає син Героя Михайло.

Проте у травні 2022 року однострій Сергій не одягнув. Покликали його стати на захист країни вже у січні 2023-го.

«Тато проходив навчання на полігоні на Закарпатті, а згодом їх передислокували у Запорізькому напрямі. Саме туди, де починався контрнаступ. На його рахунку було не багато «завдань», але побратими кажуть, що саме тато був одним з тих, хто перший був готовий іти в бій. Його сміливість, відвага та бажання могли дати фору молодим», — продовжує Михайло.

Добрий, компанійський, жертовний Сергій завжди допомагав людям. Був альтруїстом у багатьох питаннях, а для інших нічого не шкодував. А ще дуже любив спідвей, тож не пропускав жодного змагання, яке проходило у Рівному.

Найбільшою цінністю його життя були двоє синів і четверо онуків. Дбав про дружину й старенького батька...

12 червня 2023 року під час ведення наступальних дій в районі села Мала Токмачка Запорізької області 56-річний сержант Сергій Онищук загинув унаслідок артилерійського обстрілу.

Поховають Героя на кладовищі «Нове».

Вічна пам'ять!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також