Здолбунівчанин рік не сяде за кермо, бо був у стані наркотичного сп`яніння

995 0

Ми у соцмережах:

Здолбунівчанин рік не сяде за кермо, бо був у стані наркотичного сп`яніння

Порушник ще й сплатить штраф, хоча намагався цього уникнути.

Торік, 3 листопада, посеред ночі працівники патрульної поліції на вулиці Дворецькій у Рівному зупинили автомобіль «Renault», за кермом якого перебував М. У чоловіка були розширені зіниці, які не реагували на світло, та тремтіли руки, отож поліцейські запропонували йому пройти огляд на визначення стану наркотичного сп’яніння у медичному закладі. Водій відмовився, хоча й визнав, що два тижні до цього й справді вживав наркотичні речовини. Патрульні поліції склали адміністративний протокол та скерували для розгляду до місцевого суду.

Суд першої інстанції визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 130 КУпАП,  оштрафував на 17 000 гривень та позбав на рік права керування транспортними засобами.

Захисник здолбунівчанина оскаржив це рішення. В апеляційній скарзі наполягав, що поліцейські порушили порядок огляду водія на стан сп’яніння, а докази, які є в матеріалах справи, вину його довірителя не доводять. Він наполягав на закритті провадження у справі.

Рівненський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисника, а постанову місцевого суду залишив без змін, вважаючи законною та обґрунтованою, повідомила РВ пресслужба суду.

Ті докази, що містяться в матеріалах справи, підтверджують винуватість водія та спростовують незаконність дій працівників поліції.  І хоча фіксування правопорушення, з огляду на пору доби, відбувалося без залучення свідків, правоохоронці під час документування вели відеозапис, який також долучили до матеріалів справи. Із запису видно, що після зупинки автомобіля «Renault» водієві запропонували пройти обстеження у медичному закладі та надали йому направлення на такий огляд.

Суд апеляційної інстанції вважає, що покарання, застосоване судом попередньої інстанції до порушника, попередить не лише вчинення ним подібних правопорушень, а й убезпечить учасників дорожнього руху від небезпеки.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також