Зеленський: Жодної руїни в Україні не залишиться

486 0

Ми у соцмережах:

Зеленський: Жодної руїни в Україні не залишиться

Усе відбудуємо, все відновимо, і вже точно знаємо, які кроки в якому таймінгу та якими силами потрібно зробити, щоб перемогти російську агресію й нашою відбудовою.

На цьому наголосив у вечірньому відеозверненні Президент Володимир Зеленський.

Він розповів про годинну розмову із Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Йшлося про безпеку, ситуацію на полі бою, постачання зброї для ЗСУ.

Зеленський відмітив, що у кожній розмові значна увага приділяється довгостроковій безпеці та гарантіям миру.

«Польща цілком реалістично сприймає потребу в членстві України в НАТО. І це об’єктивна потреба. Ми разом напрацьовуємо конкретний зміст для саміту Альянсу у Вільнюсі. Це саме той момент, коли мають бути повністю розбиті російські припущення, що нібито хтось у НАТО досі боїться Росії. Такі припущення підживлюють російські агресивні амбіції. Маємо й можемо їх знешкодити. Дякуємо Польщі за підтримку України й реального посилення НАТО», - зазначив Володимир Зеленський.

На наступному тижні в Лондоні відбудеться Конференція з відновлення України.

«Це буде вагомий захід, дуже представницький, який об’єднає і політичні, і бізнесові зусилля заради відновлення нашої країни та нормального життя наших людей. Ключовий український принцип – простий і справедливий, а саме: жодної руїни в Україні не залишиться», - сказав Президент.

Також Зеленський повідомив про продовження комунікації з партнерами щодо російського ракетного виробництва: «російські нелюди завдали чергових ракетних ударів по Одесі – з «Калібрів». Десятки компонентів цих «Калібрів» поставлені в Росію з інших країн. Очевидно, що кожен такий шлях постачання – це шлях посилення терору. Світ має інструменти, щоб перекрити всі подібні шляхи – з кожної країни, від кожної компанії, чиї компоненти використовуються російськими виробниками ракет».

Президент закликав завжди пам’ятати, що всі в Україні зобов’язані своїм життям тим, хто став на захист життя народу й незалежності.

«Повага до наших воїнів, повага до рідних наших воїнів, повага до дружин і чоловіків усіх тих, хто став на захист держави, – це безумовно. Вдячність цим людям – це безумовно. Україна вміє бути вдячною, і це варто показувати щодня», - наголосив Володимир Зеленський. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також