Зеленському вручили список реформ, які треба виконати взамін на допомогу

1394 0

Ми у соцмережах:

Зеленському вручили список реформ, які треба виконати взамін на допомогу

Під час візиту Зеленського до Вашингтону в нього відбулася предметна розмова з президентом США Джо Байденом.

Візит відбувався на тлі численних корупційних скандалів, до яких причетна команда президента. Для того, щоб трохи згладити ситуацію, перед візитом було звільнено міністра оборони Олексія Резнікова. Того самого, під керівництвом якого для армії хотіли закупити яйця по 17 гривень. Більше того, у перший місяць вторгнення з бюджету було вкрадено мільярди гривень.

Тому під час зустрічі у Білому домі з президентом Володимиром Зеленським був обговорений список реформ, які має виконати теперішня українська влада для подальшого отримання допомоги.

- Так само як ми прагнемо допомогти українському народу захистити себе зараз, ми прагнемо допомогти йому відновитися і відбудуватися для майбутнього, включаючи підтримку реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, створення середовища, в якому бізнес зможе процвітати, а американські та європейські компанії захочуть інвестувати, - сказав Джо Байден Зеленському.

 Сам список реформ надіслав листом заступник радника Білого дому з нацбезпеки та питань міжнародної економіки Майк Пайл для Кабміну та Офісу президента, уточнює Суспільне.

Реформи у документі розподілені за пріоритетністю впровадження: 0-3 місяці, 3-6 місяців, один рік, 18 місяців.

Умови стосуються реформування роботи наглядових рад Укренерго і Нафтогазу, створення наглядової ради для нового Укроборонпрому, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади, Міноборони та всіх силових відомств.

Серед вимог — запровадження ринкових цін на газ та електроенергію.

Читайте також по темі: Коли російські війська намагалися взяти Київ, то з бюджету вивели 8 мільярдів гривень

На закупівлі курток для армії «відмили» мільйони

Міністр Резніков збрехав. Яйця для армії таки купували по 17 гривень


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також