Земля на вул.16 Липня для влади вже "не актуальна"?

1720 0

Ми у соцмережах:

Земля на вул.16 Липня для влади вже

Так і не наважилась міська рада включити до розгляду на сесії питання про передачу земельної ділянки на вул. 16 Липня у Рівному управлінню СБУ для зведення багатоповерхівки. Після попередньої сесії громаді пояснили, що просто не встигли це питання обговорити всі депутатські комісії.

земля 16 Липня Так і не наважилась міська рада включити до розгляду на сесії питання про передачу земельної ділянки на вул. 16 Липня у Рівному управлінню СБУ для зведення багатоповерхівки. Після попередньої сесії громаді пояснили, що просто не встигли це питання обговорити всі депутатські комісії. А після сесії, яка відбулася минулого тижня, секретар міськради Андрій Грещук заявив: — Голови постійних депутатських комісій вирішили, що питання щодо земельної ділянки на вулиці 16 Липня — не на часі. Тим часом активісти "Рівненського громадського контролю" уже зо два тижні збирають підписи перехожих — вимагають, щоб цю землю продали з аукціону. Дмитро Якимець, голова ГО "Рівненський громадський контроль":

— Я думаю, що це питання не винесли на сесію Рівненської міської ради суто через публічний розголос. Якщо самі ж депутати розповідали, що її вартість становить приблизно 10 мільйонів, то навіщо віддавати її задурно? Ми не проти того, щоб прокурори, СБУ, лікарі чи вчителі будували собі житло. Але багатоповерховий будинок можна звести й у Тинному, а не обов'язково у центрі міста! Наша позиція чітка: комерційно приваблива ділянка має продаватися винятково з аукціону і, бажано, під конкретний інвестиційний проект.
Чи не дивно, що у Рівному уже півтора року не провели жодного земельного аукціону, хоча на кожній сесії розглядають по кілька десятків різних "земельних" питань? Ми зібрали уже близько тисячі підписів за проведення аукціону по цій ділянці — спочатку наш намет стояв біля автостоянки на вул. 16 Липня, потім перемістили до майдану Незалежності. Не можна дозволити, щоб цю землю у рівнян вкрали.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також