Землю біля міської ради у Рівному віддали під забудову

4520 0

Ми у соцмережах:

Землю біля міської ради у Рівному віддали під забудову

Здавалось би, не так багато у центрі Рівного залишилося вільної землі для будівництва висоток. І яку ще можна легко отримати, не привернувши зайвої уваги. Але декому це таки вдається: на минулій сесії міськради у приватні руки пішло понад 1700 кв. м землі на вул. Соборній, 10 — в оренду на десять років. Якщо хто не знає, то це якраз навпроти Свято-Покровського собору і неподалік будівлі міськради. Депутатка Галина Кульчинська одразу про це іронічно спитала в колег: «куди виконком розбудовувати будемо, покажіть?»...

Щоправда, з першого разу голосування на сесії провалили: 13 депутатів були «за», 4 натиснули «проти», ще 4 не голосували, а 13 утрималися. А потім несподівано одна з фракцій попросила перерву. Невідомо, про що там в кулуарах радилися обранці рівнян, але згодом до цього земельного клаптя повернулися — через «недовіру до голосування». І після перерви без жодних дискусій питання набрало аж 30 голосів. До речі, міського голови Олександра Третяка на засіданні не було, захворів.

Галина Кульчинська, депутатка міської ради:

— Якщо якось ви спускатиметесь сходами Покровського собору Рівного і раптом не побачите неба перед собою, то завдячувати цьому будете голосуванню... депутатів Рівненської міської ради... Питання № 215 «про відведення земельної ділянки, площею 1762 м², на вулиці Соборній, 10 для будівництва багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури». І все б нічого, якби не Соборна, 10... Тому що адреса міської ради — Соборна, 12-а. Будівництво багатоквартирного будинку, під яке виділили землю, знаходиться за кооперативним коледжем, що розташований біля тролейбусної зупинки. І навряд чи забудовники обмежаться одним-двома поверхами... 30 депутатських голосів «за» — це практично одноголосно. І тільки фракція «Батьківщина» в Рівненській міській раді не дала жодного голосу за продовження активної забудови центральної частини Рівного. Шкода, що до нашої думки не прислухалися інші депутати.

Іван Очередько, заступник начальника міського управління земельних відносин:

— Це територія Рівненського кооперативного коледжу — була до того, як коледж відчужив своє приміщення... Не знаю, яким шляхом. Але він вже не є власником одного з приміщень. Власники, які придбали це приміщення, звернулися по надання земельної ділянки, яка знаходиться під цим приміщенням. Попередньо був поділ, на сесії цей поділ затверджено.

Цю земельну ділянку взяло у міста в оренду ТзОВ «Міжнародний завод бетонного устаткування» — саме воно має там нерухомість. Про яке ж приміщення йдеться? Як виявилося, це виробничий корпус № 3, загальною площею 433,4  м2. Ще у вересні 2020-го Рівненська обласна спілка споживчих товариств виставила його на аукціон. Переможцем стало ТзОВ «МЗБУ» — за результатами торгів коледж мав отримати 5,9 млн гривень.

Олена РАКС.

Олексій ЯницькийДовідка РВ: Як можна дізнатися з державних реєстрів, ТзОВ «МЗБУ» зареєстроване 2018 року у Колоденці і має понад 20 видів діяльності — від добування природного газу до надання послуг таксі та прокату товарів для спорту і відпочинку. Основний вид діяльності: виробництво машин і устаткування для добувної промисловості і виробництва. Розмір статутного фонду складає 335,1 тис. гривень. Засновником та бенефіціаром є Олексій Яницький, співзасновник спортивного простору «Праджат» та ТДВ «Будівельна компанія Моноліт-девелопмент», які входять в групу компаній «Моноліт». У жовтні 2020-го Яницький і сам балотувався до міської ради Рівного, однак депутатом не став.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також