Зенітник вдало збив ракету, що летіла у бік Рівненської області

5992 0

Ми у соцмережах:

фото - окремої президентської бригади ім. гетьмана Богдана Хмельницького

Сергій Стрілець - наш земляк.

Про те, як їхній боєць з ПЗРК “Ігла” збив ракету в Київській області, розповіли в Окремій президентській бригаді імені гетьмана Богдана Хмельницького:
 
- У ніч на 31 березня 2024 року окупанти атакували Україну ударними БпЛА та крилатими ракетами. Захисникам неба вдалося збити 9 БпЛА «Shahed» та 9 крилатих ракет Х-101/Х-555.
 
Одну з ракет збив військовослужбовець Зенітного ракетно-артилерійського дивізіону Президентської бригади Сергій Стрілець. Знищив її із радянського ПЗРК “Ігла”. Ракета прямувала через Київську область на захід, в бік Рівненської області, звідки він сам родом.
 
“Над собою почув ракету, зробив накол, в слід їй запустив. "Труба” стара, ще 80-х років. Але проявила себе на відмінно, добре захопила ціль і влучила. Я на цій позиції недовго, і ось майже одразу влучання”
Сергій став до лав Збройних сил в березні 2022.
 
“Сказали, що лежать повістки у військкоматі, я прийшов, спитав, чи є мені. Сказали, що є. Ну я забрав свою і пішов. 19-го березня відсвяткував День народження, а 20-го, на наступний день, поїхав. Я колись служив строкову службу, ще давно, теж в ППО. Вийшло, що якраз по моїй темі.”
 
В цивільному житті займався будівництвом. До своєї служби ставиться спокійно, як до роботи, яку потрібно робити.
 
"Збив та й збив. Добре, що все пройшло вдало. Більше треба збивати, якомога більше, щоб вони не приземлялись, де не треба”.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також