Жінка три дні пролежала розбита інсультом в хаті

5127 0

Ми у соцмережах:

Жінка три дні пролежала розбита інсультом в хаті

У селі Липа, що відноситься до Мирогощанської ОТГ, старша жінка три дні не показувалася надворі. Якби не поліцейські, які випадково приїхали провідати жінку, вона могла би померти.

 Із пенсіонеркою – жителькою села Липа поліцейські офіцери Мирогощанської ОТГ Дмитро Головатий та Віктор Мокрійчук познайомилися у період карантинних обмежень, коли разом із представниками влади та соціальних служб доставляли продовольчі пакети людям похилого віку, одиноким та малозабезпеченим.

Повернулися у село посеред червня. Перша зупинка — будинок Лариси Григорівни. Бо ж пообіцяли. Однак замість господині біля воріт їх зустріла занепокоєна сусідка. Сказала, що уже кілька днів пенсіонерку ніхто не бачив. Дільничні, оглянувши обійстя, разом із сусідами вирішили зайти у хату.

Лариса Григорівна лежала у своєму ліжку та не рухалася. У свідомості, проте говорити не могла. Час на перекидному календарі зупинився три дні тому — у п’ятницю, 12 червня.

Потім була швидка допомога, діагноз «інсульт», лікарня, реабілітація. Днями жінка уже повернулася додому. Нині її доглядає брат.

Дмитро Головатий та Віктор Мокрійчук провідували жінку у медзакладі, а сьогодні, символічно, у свято, перша зупинка у селі Липа — будинок Лариси Григорівни. Символічно, бо сьогодні — День Конституції, а Основний Закон гарантує кожному громадянину невід’ємне право на життя. Обов’язок держави — захищати життя людини, поліцейських - служити і захищати.

А ще сьогодні день молоді, а Ларисі Григорівні ще жити і жити.

Привезли продуктів, розпитали про стан здоров’я, підтримали. І, символічно, пообіцяли повертатися. Бо ж, поліцейський офіцер громади — це не лише знати жителів в обличчя. Це покликання бути у потрібному місці у потрібний момент.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також