Живучі: топ-5 кімнатних рослин, з якими точно нічого не станеться

188 0

Ми у соцмережах:

Живучі: топ-5 кімнатних рослин, з якими точно нічого не станеться

Вічно пропадаєте на роботі та не встигаєте приділяти час будинку? Типовий біль голови тих, хто хоче завести кімнатну рослину, але боїться не знайти вільного часу для догляду за нею. Насправді не всі зелені друзі — вибагливі та постійно намагаються засохнути. І тут є свої винятки! Зібрали топ живучих рослин для найзайнятіших господарів.

Кактус

Головна особливість таких рослин — тканини, що затримують у собі вологу: кактуси (як і будь-які рослини їх сімейства, тож можете й інші сукуленти купити) роблять собі запас води як раз на випадок, якщо господар раптом забуде про їхнє існування. Кактуси створені для виживання у спекотних американських преріях. У деяких місцях їх зростання температура досягає 45℃, тож можете спокійно не ночувати вдома цілодобово і залишати їх на підвіконні, не поливаючи. Але іноді все ж таки поливайте, хоча б колись згадаєте.

Красула

Красула, грошове дерево - у цієї рослини багато імен. Батьківщина красули — Африка, тож до посухи цей дружок, як і кактус, теж звичний. Таку рослину краще тримати на підвіконнях – бажано, щоб вікна виходили на південь. До речі, колір листя грошового дерева безпосередньо залежить від кількості сонячного світла.

Взимку для грошового дерева настає період спокою: його не можна тримати у теплі. Найкраще поставити горщик трохи далі від джерела опалення, інакше у нього може опасти листя.

Спатіфілум

У народі спатифілум зветься «жіночим щастям» і символізує кохання. Відмінний вибір для тих, хто вже втомився закликати гармонію в життя за допомогою афірмацій та карт бажань. Бережіть рослину від протягів та холоду – це головне правило догляду за нею. Квітучі вазони, такі як спатифілум ще й дарують естетичну насолоду завдяки своєму цвітінню, правда період цвітіння в нього лише кілька тижнів. Але при правильному догляді може цвісти двічі на рік.

Хлорофітум

У дикій природі хлорофітум росте на деревах у тропічних лісах Африки, Австралії та Азії. У домашніх умовах – у вас у вітальні. Хлорофітуму, на відміну від кактуса та деяких видів красули, протипоказано відкрите сонце, при такому освітленні його листя в'яне. Рослина любить розсіяне світло, тож її можна поставити далі за іншими вазонами.

Фікус

Фікус - одна з найпопулярніших кімнатних рослин у всьому світі. Він любить постійність і дуже болісно реагує на переїзди, тому відразу після покупки виберіть для нього ідеальний куточок у будинку, поставте так і зайвий раз не чіпайте. Важливо, щоб на рослину не потрапляли прямі сонячні промені, це може спровокувати опіки. Але й глибоко в тінь його краще не ховати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також