Журавлина — головна зимова ягода

1071 0

Ми у соцмережах:

Журавлина — головна зимова ягода

Журавлина — багате джерело багатьох вітамінів та мікроелементів. Ягода містить залізо, цинк та алюміній. Вона насичена марганцем, калієм, фосфором і натрієм. У журавлині є вітаміни С, РР і В. При цьому всі її корисні речовини зберігаються навіть після заморожування.

З допомогою журавлини можливо:

  • Зміцнити стінки судин. Завдяки високому вмісту вітамінів Р і С журавлина корисна для профілактики серцево-судинних захворювань та варикозу.
  • Зменшити рівень холестерину в крові. А все через високий вміст урсолової кислоти, яка нормалізує ліпідний обмін, що важливо для сердечників та гіпертоніків.
  • Досягти сечогінного ефекту. Так, напої на основі журавлини рекомендують при лікуванні каменів у нирках.
  • Підсушує шкіру. Наприклад, маски з журавлини допомагають у боротьбі з акне та почервонінням шкіри.

Вживаючи журавлину, ви легко подолаєте період застуд. Адже ця ягода — чудовий жарознижувальний засіб. Журавлинний чай або теплий морс впораються з високою температурою навіть краще за деякі медикаменти.

Більше того, журавлина має антибактеріальні властивості. Її сік як антибіотик насичений поліфенолами, що блокують хвороботворні бактерії. Тому журавлинний сік рекомендується вживати не лише при ангіні, а й при хворобах ротової порожнини.

Морс із журавлини — це натуральний енерготонік. Річ у тім, що в ньому міститься безліч вітаміну В, який моделює гарний настрій.

Свіжі ягоди можна заморозити і діставати в міру необхідності. А ще журавлину перетирають і засипають цукром. Сушені ягоди теж цінне джерело корисних речовин. Їх зазвичай додають у тісто.

Перед застосуванням обов’язково проконсультуйтесь із лікарем!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також