З’їв буряк — і гемоглобін «підскочив»

1700 0

Ми у соцмережах:

З’їв буряк — і гемоглобін «підскочив»

Коли результати аналізів крові показують низький рівень гемоглобіну, варто переглянути харчування. В меню необхідно додати продукти, які містять залізо та інші цінні елементи, що сприяють повноцінному засвоєнню.

З дефіцитом заліза найбільш ефективно допомагає справлятися буряк, він корисний у сирому, вареному вигляді. Цей продукт забезпечує регенерацію вмісту заліза, запускає червоні кров’яні клітини, збагачує кров киснем.

Допоможуть підвищити гемоглобін й інші овочі. Морква (бажано використовувати свіжою); помідори (покращують кров’яний склад, насичують його необхідними елементами, перешкоджають формуванню тромбів); картопля (насичена не лише залізом, а й іншими корисними елементами — кальцієм, фосфором, калієм, магнієм, вітамінами та органічними кислотами); кабачок (багатий на залізо, калій і магній).

Всі ці овочі зміцнюють організм, відновлюють функціонування кишечнику, що робить ефективнішим боротьбу зі зниженим гемоглобіном.

А от серед фруктів найефективнішими у боротьбі з дефіцитом заліза є свіжий персик — містить 4 мг заліза у 100 г свіжого продукту; айва — 100 г забезпечує надходження 3 мг заліза; хурма –100 г плода «дарує» організму 2.5 мг заліза, груша — крім заліза (2.3 мг) фрукт багатий на цинк, марганець, кобальт, мідь, ефективний при лікуванні анемії.

Яблуко довгий час вважалося фруктом номер один у списку плодів, які збільшують концентрацію в організмі гемоглобіну. У свіжому вигляді 100 г яблук мають 2,2 мг, в сушеному — 2,7 мг. Ста грамами гранату можна поповнити запаси заліза на 1 мг, він також зміцнює імунітет, підвищує рівень гемоглобіну в крові.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також