Знайшли порушень на мільйони аудитори в РДГУ

1362 0

Ми у соцмережах:

Знайшли порушень на мільйони аудитори в РДГУ

Майже на 7,3 млн грн порушень, що призвели до втрат, виявили фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області у фінансово-господарської діяльності Рівненського державного гуманітарного університету за період з 1 січня 2021 року по 30 вересня 2023 року

Ревізори виявили, що упродовж 2021–2022 років коштами загального фонду бюджету, а не спеціального фонду, який наповнюється шляхом надходжень від надання платних освітніх послуг та послуг із проживання у студентських гуртожитках, оплачували спожиті комунальні послуги та енергоносії на загальну суму 4,8 млн грн, чим порушено вимоги Бюджетного кодексу України.

Університетом у червні – грудні 2022 року та січні – березні 2023 року до Міністерства освіти і науки України не подавалися заяви на отримання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб в університетських гуртожитках. В результаті, із загального фонду державного бюджету навчальним закладом недоотримано на відшкодування вартості спожитих внутрішньо переміщеними особами комунальних послуг 921,5 тис. гривень.

Також фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області зафіксували, що коштами спеціального фонду в університеті утримувалися дві посади радників ректора, оклади яких встановлено за завищеним тарифним розрядом. Як результат, упродовж 2021 року, 2022 року та січня – вересня 2023 року зайво виплачено заробітної плати на 421,2 тис. грн.

Ці порушення призвели до завищення інших виплат на загальну суму 340 тис. гривень.

Крім того, проведеною ревізією виявлено низку інших порушень, які стосувалися додаткових витрат бюджетних коштів на оплату праці з нарахуваннями працівникам трьох неукомплектованих кафедр, завищення вартості та обсягів виконаних робіт з капітального та поточного ремонтів тощо.

За результатами ревізії керівництву університету надіслано вимоги про усунення порушень та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства. За фактами порушень застосовано захід впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Матеріали ревізії передали Управлінню стратегічних розслідувань в Рівненській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, повідомляє пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також