Знайшли рибалок, щоб розповісти про небезпеку

1256 0

Ми у соцмережах:

Знайшли рибалок, щоб розповісти про небезпеку

Рятувальники цього тижня вийшли на водойми до рибалок, щоб роз'яснити їм правила поведінки на кризі.

Зосередили увагу рибалок на тому, що йдучи на кригу, потрібно бути вкрай обережними, дисциплінованими і суворо дотримуватись правил поведінки на льоду, брати з собою засоби самопорятунку.

А щоб розмова з рятувальниками надовго відклалась у пам’яті людей, кожен з рибалок отримав застережні листівки, де стисло та чітко викладені прості правила, які можуть врятувати життя людини, яка провалилась під кригу. 

Перше правило для зимової риболовлі: лід повинен бути не менше 5-7 см, при цьому він повинен бути прозорим і чистим, якщо лід має каламутний або молочний колір, то бажано від ловлі відмовитися.

Друге правило: рибалкам радять не виходити по одному на перший лід, краще всього бути утрьох або хоча б вдвох, відстань один від одного 3-5 метрів.

Третє  правило: необхідно пересуватися по льоді повільно і плавно, ковзаючи, не намагайтеся перевіряти його міцність стуком ногою, а краще це робити довгогою палицею.

Четверте правило: не підходити до затоплених дерев, підмитих берегів або до інших предметів, що вмерзли в лід, в цих місцях лід дуже тонкий і можна  легко провалитися .

П’яте правило: речі, що рибалки взяли з собою на риболовлю, повинні бути легкі і зручні в перенесенні, щоб у випадку потрапляння під лід могли швидко їх позбутися.

Шосте правило: обов’язково брати з собою спеціальний рятувальний комплект для зимової рибалки, або хоча б міцну мотузку. А ще краще, і то і інше. Та помістити  їх в легкодоступному місці.

І звичайно ж, не потрібно вживати спиртні напої, стрибати по льоді, виходити на риболовлю в несприятливі погодні умови.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також