Знайшли тихе місце для забудовників?

2575 1

Ми у соцмережах:

Знайшли тихе місце для забудовників?

У Рівному чиновники взялися за землю у центрі міста, до якої кілька років ніхто не мав діла. Йдеться про понад 25 соток землі на вулиці Тихій зі старими спорудами. В них раніше працювало ЖКП «Паркове». А тепер приміщення орендують сім громадських організацій, двом з яких надали дозвіл на невід’ємні поліпшення, — «Лізі інвалідів» та «Світанковій зорі».

У порядок денний сесії міськради, яка запланована на 14 березня, внесено питання, яке на перший погляд виглядає геть невинно: «Надати Управлінню комунальною власністю виконавчого комітету Рівненської міської ради дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 2560 м2 на вул. Тихій, 1 в постійне користування для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та місцевого самоврядування».

Чиновники пояснюють свою цікавість до цієї землі тим, що потрібно сформувати єдину земельну ділянку під комплексом старих будівель на вулиці Тихій. Але деякі депутати побачили у цьому проекті рішення злий умисел та відмовляються підтримувати його на сесії. Бо будівлі там уже давно руйнує час, а на землю під ними в майбутньому може претендувати котрийсь із забудовників.

Наталія Поліщук, начальник управління комунальною власністю міста:

— Процес формування земельних ділянок та присвоєння їм кадастрових номерів триває приблизно з 2012 році. Усі говорять, що потрібно наповнювати бюджет, а земля не має використовуватись безплатно. Тому всі будівлі на вулиці Тихій, 1 передали на баланс нашого управління. Після цього ми вирішили сформувати єдину земельну ділянку, щоб виставити орендарям приміщень плату за землю. Землю в оренду ніхто не передаватиме, бо це дуже ризиковано. Ті невід’ємні поліпшення, дозволи на які були надані, включатимуть лише ремонт самих приміщень.

Галина Кульчинська, міський депутат:

— Це одне з найкращих місць для забудовників у центрі міста. Потрібно зрозуміти, які організації там отримали дозвіл на невід’ємні поліпшення. Можливо, вони захочуть пізніше ті приміщення викупити. Ніхто не застрахований від того, що там ніхто не проверне якусь схему. Якщо буду бачити якісь незрозумілі кроки, то особисто подам заяву до прокуратури.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також