На Рівненщині чоловік знайшов у лісі гриб, який коштує 4000 євро

165542 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині чоловік знайшов у лісі гриб, який коштує 4000 євро

Рівнянин побачив "знахідку", коли збирав маслюки у молодому сосновому лісі.

У Рівненській області в одному із молодих соснових лісів на галявинці місцевий житель знайшов трюфель, повідомляє zik.ua. Його показала у Фейсбуці дружина чоловіка - Галина Чижевська.
 
Зокрема, жінка у спільноті Рівняни готують попросила порадити рецепт, як приготувати цей делікатес. У відповідь коментарі користувачів мережі Галина відповіла, що гриб чоловік знайов у лісі, а сама рівнянка раніше ніколи не бачила цей продукт вживу.
 
- Вони й справді ростуть під землею. Ми збирали маслюки в молодому сосняку і там же була галявинка, повністю перерита дикими кабанами, купа їхніх слідів. Десь біля того місця чоловік і знайшов. Свині і собаки вміють їх шукати, є навіть породи, які для цього навчають. Друзі-мисливці кажуть, що наші мисливські сеттери і такси теж уміють, головне - навчити. А цей грибочок, напевно, вони вирили, але не помітили, - розповіла Галина Чижевська.

До слова, трюфелі  - це рід сумчастих грибів із підземними м'ясистими плодовими тілами. Кілограм першосортних свіжих грибів на ринку коштує 3500-4000 євро. Окремі рекордні екземпляри різних видів навіть продаються на аукціонах. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також