У Костополі зникло з сейфа золото для зубних коронок

2587 0

Ми у соцмережах:

У Костополі зникло з сейфа золото для зубних коронок

У Костополі 45-річний працівник місцевої стоматполіклініки Сергій Курганович раптом вирішив звільнитися з роботи. При інвентаризації виявилося, що з сейфа зникло золото для коронок, за яким він наглядав. Тож прокуратура з поліцією порушили справу.

Сергій КургановичКоли зникло золото — невідомо. Але наприкінці 2018 року золото ще лежало в сейфі — це підтверджено звітом під час чергової інвентаризації матеріальних цінностей на підприємстві. Йдеться про 336 грамів золота 900-ї проби вартістю понад 320 тис. грн, яке зберігалося тут з 2012 року. Із золота виготовляли та ставили коронки, проте коли набула популярності технологія керамічних коронок, у золотих необхідність зникла. Тож воно просто зберігалося в сейфі.

Ключі від сейфа знаходилися саме у вищезгаданого працівника, який, за попередньою інформацією, працював у поліклініці зубним техніком. Та ось він вирішив звільнитися, аргументувавши тим, що знайшов нову роботу. На його місце вже й знайшли людину, він відпрацював два тижні після написання заяви на звільнення відповідно до закону. Проте новий працівник перед тим, як заступити на посаду, вимагав проведення позачергової інвентаризації — під час ревізії й виявили нестачу цінного матеріалу.

Марія Юстицька, речниця Нацполіції в Рівненській області:

Експертиза підтвердила: сейф ніхто не зламував, він був відкритий ключем від нього. А єдиний ключ від сейфа був у цієї людини. Підозрюваний своєї вини не визнає.

Наталія Радивоник, головна лікарка Костопільської стоматполіклініки:

— Було б некоректно називати прізвище та посаду цієї людини. Він вже тут не працює. Поки що його вини не довели, має відбутися суд.

Сергій Курганович прокоментував звинувачення так:

— Я своєї вини не визнаю і вже найняв юриста, щоб довести це в суді. Із сейфа золото міг дістати й хтось інший.

Підозрюваного не арештовували, він працює зараз у приватному стоматкабінеті. А стоматполіклініка подала на нього цивільний позов про відшкодування втраченого майна.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також