Знову суддя Тимощук?

2622 0

Ми у соцмережах:

Олександр Тимощук. Фото з архіву

Олександр Тимощук є найбільш загадковим і найбільш скандальним суддею міського суду Рівного. Досить згадати історію початку 2000-х, коли вкрадений у Тимощука автомобіль за п’ять хвилин по тому скоїв смертельний наїзд на пішохода. Хто тоді вкрав автомобіль і чи була та крадіжка взагалі — досі невідомо. Потім була історія із затвердженням Тимощука у Верховній Раді, яке тривало кілька років, аж поки нардепів таки не переконали залишити цінного спеціаліста на суддівській посаді. Тепер Тимощука побили біля гаража, де той тримає автомобіль. Побили не сильно — жити буде! До нового скандалу.

Сталося це на вулиці Кавказькій у Рівному, біля будинку, в якому живе суддя. Як повідомляє прокуратура, «судді завдали множинних тілесних ушкоджень». Щоправда, після надання медичної допомоги потерпілого того ж вечора відпустили додому. За повідомленням відділу комунікації поліції Рівненської області, «До поліції повідомлення надійшло 6 жовтня о 22.25. Слідчо-оперативна група на місці події попередньо встановила, що 46-річний рівнянин, який обіймає посаду судді Рівненського міського суду, зайшов до власного гаража неподалік від місця проживання. В цей час побачив двох невідомих осіб у балаклавах, які розпилили йому в обличчя сльозогінний газ, а потім почали наносити йому тілесні ушкодження. На крик потерпілого про допомогу прибігли перехожі, тож невідомі втекли. Із місця події поліцейські вилучили необхідну для слідчих інформацію та аерозольний балончик «Кобра-1Н». Потерпілого доставили до лікарні із забоями та гематомами. Після надання необхідної медичної допомоги його відпустили. Слідчі Рівненського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 377 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо судді)».

У рамках кримінального провадження поліцейські проводять першочергові розшукові заходи та слідчі дії щодо встановлення осіб, причетних до злочину.

На місце скоєного злочину того ж вечора прибув і начальник відділу особистої безпеки і захисту суддів. Про це повідомив керівник управління судової охорони Віктор Мороз:

— Було відразу запропоновано потерпілому забезпечити особисту безпеку, але суддя відмовився. Без згоди судді приставити до нього охорону не маємо права.

Сам Олександр Тимощук поки що жодних коментарів не дає. Журналісту «РВ» суддя повідомив, що йому важко говорити, він збирається в лікарню.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також