Золоті яблука

1408 0

Ми у соцмережах:

Золоті яблука

Так називали колись помідори європейці. Щоправда, вони ними лише милувалися, не наважуючись навіть скуштувати.

Помідори багаті на каротин (провітамін А), аскорбінову кислоту, вітаміни групи В, калій, фосфор, залізо та ін. Вони сприяють очищенню судин, тому їх рекомендовано їсти людям із серцево-судинними хворобами, тромбофлебітами. Томати також ефективні у профілактиці гіпертонії, ішемічної хвороби серця та інсульту. А антиоксидант лікопен допомагає організму захиститися від онкологічних хвороб.

Клітковина й пектини, що містяться в помідорах, поліпшують травлення, зв’язують і виводять шкідливі речовини, які потрапляють в організм з їжею. Завдяки яблучній і лимонній кислотам томати збуджують апетит, запобігають розмноженню хвороботворної кишкової мікрофлори та паразитів.

Помідор — ще й антидепресант, його варто їсти при стресах. А давні індіанці вважали, що томати сприяють підвищенню потенції.

Здоровій людині можна з’їдати не більш як 200 г помідорів на день, найкорисніше — у салаті з олією, можна додати часник або цибулю. А от поєднувати з огірками не варто. До речі, добра новина для тих, хто хоче схуднути: завдяки своїй низькокалорійності та хрому, який міститься в помідорах, вони сприяють зниженню ваги. Але вживання томатів слід обмежити при захворюваннях нирок і жовчнокам’яній хворобі — один-два на день. Вони також протипоказані при певних видах алергії.

При хворих венах на ногах, щоб полегшити симптоми, можна робити таку помідорну процедуру: розрізати навпіл томат, протерти ним хворі місця і через півгодини змити.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також