Упіймана на крадіжці у пів мільйона бухгалтерка з Рівненщини обіцяє повернути вкрадене

1921 0

Ми у соцмережах:

Упіймана на крадіжці у пів мільйона бухгалтерка з Рівненщини обіцяє повернути вкрадене

40-річна Олена Семенюк влаштувалася на роботу до Рівненської обласної клінічної лікарні у червні 2018 року. За місяць вона винайшла надійний і, як думала, безпечний спосіб красти гроші з рахунку закладу. Спочатку, у серпні 2018-го, Олена нарахувала собі додаткову зарплатню. Не виключено, що випадково.

Побачивши, що цього ніхто не зауважив, бухгалтерка зробила так іще раз, а потім іще та іще! Додаткові гроші бухгалтерка зараховувала на власну банківську картку, з якої платила за придбання побутової техніки, комунальні послуги, поповнення рахунків мобільних телефонів тощо. Коли треба — знімала з картки готівку. На початку цього року сума вкраденого почала наближатись до 500 тисяч гривень,  і пані Семенюк вирішила звільнитись з роботи від гріха подалі. Звісно, що нові бухгалтери помітили оборудку попередниці і звернулися до поліції.

Речниця поліції області Марія Юстицька:

— До поліції звернувся сам медичний заклад. Поліцейські зібрали достатньо доказів, щоб повідомити колишній бухгалтерці про підозру у розтраті майна у великих розмірах та у легалізації майна, здобутого злочинним шляхом. Кримінальне провадження слідчі направили до суду. Злочин відноситься до важких, проте підозрюваній не обирали міри запобіжного заходу, оскільки вона щиро розкаялася, сприяла слідству, сумлінно відвідувала всі допити та інші слідчі дії. Підозрювана вже відшкодувала 99 тисяч гривень збитків та в подальшому зобов’язується відшкодовувати щомісяця певну суму. За скоєне їй може загрожувати від п’яти до восьми років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ми звернулися за коментарем до Рівненської обласної дитячої лікарні. Головний лікар Віталій Бойко пішов у відпустку. Любов Філик, яка його заміняє, від коментарів відмовилася. В закладі ситуацію ніхто не коментує.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також