Зупинка на вимогу

2298 0

Ми у соцмережах:

Зупинка на вимогу

Відкриття трьох нових тролейбусних маршрутів у Рівному, яке відбулося минулої п’ятниці, досі не знайшло однозначної оцінки. Міська влада задоволена, що успішно завершила важливий проект. Мешканці Північного тішаться, що вже дешевше можуть дістатися до інших куточків Рівного. Натомість начальник обласного ДАІ Едуард Герасимчук рух нових тролейбусів вважає передчасним і таким, що загрожує життю рівнян.

Якщо вірити пану Герасимчуку, то він і сам не проти додаткових тролейбусів для рівнян. — Я навіть не двома, а чотирма руками, всіма своїми кінцівками за відкриття нових тролейбусних маршрутів у Рівному, — заявив він журналістам у вівторок. — Але ж добро треба робити добре. Вочевидь, саме з великого бажання продемонструвати, як слід «добре робити добро», головний даішник області й завітав на урочистості з нагоди відкриття тролейбусних маршрутів №7,8,9, демонстративно розвернувши поперек дороги свій позашляховик «Тойота-Лендкрузер». При цьому Едуард Герасимчук у категоричній формі пояснив, що діє винятково задля безпеки майбутніх пасажирів тролейбусів. «Присадити» надміру емоційного начальника ВДАІ спробував міський голова Рівного Віктор Чайка. Насамперед він попросив міліціонера «не виставляти себе клоуном, не влаштовувати цирк і не псувати людям свято» і поблажливо запропонував йому писати свої міліцейські протоколи чи подавати до суду. «Містом поки що керую я!» — відзначив пан Чайка. Тим часом ощасливлені тролейбусною радістю мешканці Північного вирішили власноруч звільнити дорогу. Проте зрушити з місця масивний позашляховик вони не змогли. Зрештою, пан Герасимчук залишив місце пригоди, а тролейбуси відправилися у свій перший рейс під скандування натовпу: «Чайці — ура! ДАІ — ганьба!». — Як бачите, люди самі спроможні розібратися у ситуації, — резюмував міський голова і спромігся на політичне узагальнення: — Виявляється, право робити добро для рівнян вже також намагається узурпувати нове керівництво області, як свого часу воно узурпувало право називатися справжніми патріотами України.

Коментарі Григорій Зарічнюк, начальник УМВСУ в Рівенській області: — Дії начальника ВДАІ минулої п’ятниці оцінюю категорично негативно: у нього є персональні обов’язки і нехай би він їх виконував. А в тому випадку єдине, що від нього вимагалося, так це скласти відповідний припис, якщо насправді мали місце порушення законодавчих вимог. Одне слово, начальник ВДАІ повинен був діяти винятково в межах своїх повноважень і цивілізовано. За даним фактом проводиться службове розслідування. Юрій Собчук, начальник управління житлово-комунального господарства Рівного: — Північний є найбільшим «спальним» мікрорайоном Рівного, а між тим його мешканці могли дістатися центра міста лише маршрутками. Тому гріш ціна була б міській владі, якби вона не забезпечила мешканців Північного транспортом «не для багатих», тобто тролейбусами. І ось завдання успішно виконано — відкрито нові тролейбусні лінії. Натомість керівник ВДАІ хоче рух тролейбусів припинити. А може, краще подумати про людей, а не прикриватися надуманими небезпеками (їх ДАІ чомусь взагалі не вбачало, коли понад десять років вказаними маршрутами їздило близько 200 маршрутних мікроавтобусів)? Едуард Герасимчук, начальник ВДАІ УМВС України в Рівенській області: — Державтоінспекція двічі інформувала міського голову Рівного про порушення законодавства у сфері гарантування безпеки дорожнього руху при будівництві вулиці Черняка. Однак вимоги ДАІ залишились поза увагою. На даний час ділянка вулиці Черняка — від Є.Коновальця до Волинської Дивізії — не прийнята в експлуатацію, є ще ціла низка порушень. Однак, незважаючи на це, Віктор Чайка підписав відповідне розпорядження про відкриття регулярного тролейбусного руху. Я написав скаргу в прокуратуру міста Рівного. А своїм прикладом я показав підлеглим, як треба правильно діяти в таких ситуаціях. Леонід Ореховський, прокурор м.Рівного: — Заяву начальника Державтоінспекції області прокуратура міста отримала. Ми зараз її перевіряємо. Витребували всі необхідні документи. У ситуації з відкриттям нових тролейбусних маршрутів є очевидні порушення, зокрема, не погоджено з ДАІ документацію, не встановлено дорожніх знаків, не встановлено інженерних споруд. Перевірку ми закінчимо у короткий термін, адже йдеться про безпеку людей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також