Зураб Кантарія та представники мобільних кав’ярень просять дозволити продаж у Рівному кави та «швидкої» їжі

1505 0

Ми у соцмережах:

На фото - Зураб Кантарія

Звернення надіслали міському голові Рівного Володимиру Хомку громадський активіст, підприємець Зураб Кантарія та його колеги - представники мобільних кав’ярень, закладів швидкого харчування на базі кіосків, МАФів та операторів ринку харчових продуктів .

Вони просять дозволити з 11 травня дозволити у Рівному продавати каву,  «швидку» їжу, кавові та інші безалкогольні напої – на виніс. У зверненні йдеться: 

- Ми з розумінням відносимося до ситуації що склалася в Україні та світі. Проте, просимо і Вас з розумінням поставитися до ситуації в яку потрапили ми та наші сім’ї. Жорсткі карантинні заходи суттєво вплинули на нашу підприємницьку діяльність, що має наслідки масових звільнень, відправлень працівників у відпустки за власний кошт, банкрутств та неможливості подальшого фінансового забезпечення своїх родин. Для більшості з нас кавовий мікробізнес є основним джерелом доходу. З початку карантину ми покірно зачинили свої кав’ярні, хоча решта закладів ресторанного бізнесу без проблем працювали і працюють на доставку та, що головне, самовиніс! Також деякі автозаправні станції відкрито продають каву.
Ми не просимо матеріальної допомоги, а звертаємося до вас з проханням внести зміни до діючих нормативно правових актів та дозволити роботу мобільних кав’ярень. Щоб ми мали елементарну змогу забезпечити себе та наші сім’ї.
У мобільних кав'ярнях відбувається мінімальний контакт з клієнтом. Якщо порівнювати мобільну кав'ярню з супермаркетом, то де ж є більша вірогідність контакту з великою кількістю людей - в кіоску з однією продавчинею чи в черзі до супермаркету. Ще одне порівняння - багато людей перейшли на каву з автомату, хоча це є ще більшою небезпекою, адже ніхто не слідкує як часто цей автомат дезінфікують та чи роблять це взагалі.
Безумовно, людське життя є найвищою цінністю! Тому керуючись вказівками МОЗ України та досвідом європейських країн представники бізнесу мобільного харчування в місті Рівне пропонують терміново, а саме з 11 травня - затвердити певні вимоги та дозволити діяльність по реалізації «швидкої» їжі, кавових напоїв та інших безалкогольних напоїв – на виніс, або через спеціально облаштоване віконце видачі.
В свою чергу ми можемо гарантувати забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
Просимо не нехтувати нашим проханням. Надіємося на розуміння та діалог, адже ситуація що склалася вже досягла критичної позначки і ми вимушені діяти задля того, щоб запобігти економічному краху наших підприємств та сімейних бюджетів, від яких залежить життя наших родин та родин наших працівників.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також