Звільняються голови категорії А

1316 0

Ми у соцмережах:

Звільняються голови категорії А

Майже всі голови райдержадміністрацій на Рівненщині є депутатами та належать до різних партій. До 1 травня їм потрібно вибрати: або головування, або депутатство. Бо набирає чинності закон, який забороняє держслужбовцям категорії А (саме голів це і стосується) поєднувати ці два заняття. Чимало голів вже почали писати заяви на звільнення.

Тільки в обласній раді три депутати потрапляли під дію цього закону: Віталій Чугунніков, голова ОДА, Алла Черній — вона уже написала заяву на звільнення з посади голови Млинівської РДА, та Віталій Ундір, який з посади голови Острозької РДА вже звільнився. ундир

Віталій Ундір
Віталій Ундір, колишній голова Острозької РДА:
— Вирішив, що більше для району зроблю, будучи депутатом обласної ради. Острожчину залишаю у хорошому стані, район, поки я був головою РДА, значно піднявся у рейтингах. Маю кілька пропозицій щодо подальшої роботи, зокрема, проходив співбесіду на посаду директора обласного департаменту соцзахисту. Як на мене, закон про державну службу — недолугий, він би не мав мати зворотної дії. Коли ми йшли на вибори, не було ж вимог, що не можна суміщати посаду голови РДА та депутата.
Алла Черній
Алла Черній
Алла Черній, голова Млинівської РДА:
— Я — мажоритарниця, ішла на вибори з конкретною програмою, яку хочу виконати. Щодо роботи, то, можливо, повернуся в РДГУ, де працювала раніше. Як на мене, правильно, що не можна суміщати депутатство та посаду голови державної адміністрації, щоб не відбувалося лобіювання інтересів.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також