Як це не парадоксально, але такі “грішки” виробників ковбас хоч і йдуть на шкоду нашому смаку і нашому гаманцю, зате корисні для здоров’я. Учені знайшли пряму залежність між збільшенням вживання червоного м’яса, яке зазвичай використовують для приготування ковбас, і зростанням захворюваності на рак кишечника. Точніше, онкозахворювання викликає збільшення кількості нітрозосполук в кишечнику, утворенню яких сприяє вживання червоного м’яса. А з крохмалю в нашому шлунку утворюється бутират — похідне масляної кислоти, що володіє антиканцерогенними, або антираковими властивостями. Тому якщо ви не можете взагалі відмовитися від такої шкідливої їжі, як варена ковбаса та сосиски, то вважайте, що вам пощастило, якщо купите продукт, в якому м’ясо замінили крохмалем.
Чи шкідливий крохмаль в ковбасі?
Буває, купиш варену ковбаску, поріжеш її, а вона якась біляста на вигляд. Виробники, очевидно, заощадили на м'ясі, зате не пошкодували крохмалю. Наскільки шкідливий крохмаль в ковбасі?
Поділитися цією статтею





