1. Кожна ікринка на третину складається з білка, який легко і швидко засвоюється людським організмом — буквально протягом години. Крім того, червона ікра містить велику кількість поліненасичених жирних кислот. Вони поліпшують діяльність мозку, корисні для зору, підвищують імунітет, володіють сильними протиалергічними властивостями.
2. Регулярне вживання ікри лососевих покращує кровообіг, а значить — знижує ризик утворення тромбів і виникнення серцево-судинних захворювань. Лецитин в ікрі нейтралізує холестерин, який міститься в крові.
3. Ікра — універсальний засіб для підвищення гемоглобіну в крові. В ікринці міститься багато цінних мікроелементів — фосфору, заліза, фолієвої кислоти, калію, йоду.
4. Крім мікроелементів, в ікрі містяться найважливіші вітаміни: вітамін А (покращує імунітет, зміцнює судини підвищує зір), вітамін D (бере участь у формуванні і зміцненні кісток), який особливо корисний вагітним жінкам і тим, які годують груддю, для профілактики рахіту у дітей, вітамін Е (нормалізує обмін речовин в статевих залозах, омолоджує клітини).
5. Ікра — найкращий засіб проти зморщок. Протеїни, які вона містить, активізують вироблення спеціального білка — колагену.





