Екологи знайшли у Рівненському районі колодязь, нечистоти з якого забруднювали землю

4641 0

Ми у соцмережах:

Екологи знайшли у Рівненському районі колодязь, нечистоти з якого забруднювали землю

Державна екологічна інспекція Поліського округу під час рейду у селі Біла Криниця, що у Рівненському районІ, знайшла каналізаційний колодязь, з якого витікають рідкі побутові відходи на відкриту ділянку землі. Спеціалісти Інспекції відібрали проби ґрунту з метою встановлення ступеню його забруднення.

У пробі ґрунту було виявлено перевищення вмісту амонію у 2,4 разів, фосфору у 1,7 рази, хлоридів у 1,8 рази, сульфатів у 7,9 рази.

Цей факт свідчить про забруднення земель та є порушенням статті 35 Закону України «Про охорону земель» та статтей 91, 96 Земельного кодексу України.

Проведено розрахунок розміру шкоди, зумовленої забрудненням земельних ресурсів, яка складає 13 455 грн. Особи, причетні до виявленого порушення вимог природоохоронного законодавства, не встановлені.

Оскільки в діях осіб, які вчинили вищевказане порушення природоохоронного законодавства, можуть вбачатися ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 239 Кримінального кодексу України, Державною екологічною інспекцією Поліського округу направлено до правоохоронних органів копії матеріалів, складених за результатами проведення заходу, для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 239 Кримінального кодексу України для встановлення винних осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також