Голосуємо за номер у міськраді Рівного, бо часу мало

1961 0

Ми у соцмережах:

Голосуємо за номер у міськраді Рівного, бо часу мало

На минулу сесію міськради Рівного винесли понад півтисячі питань. Щоб розглянути їх усі, депутатам довелося би провести за пультами для голосування не одну годину. Аж раптом після перерви вирішили, що швидше буде працювати без зайвих розмов: назвав головуючий номер питання — і досить, голосуємо. Тим, «хто в темі», цього достатньо.

«Щоб не втрачати час, я буду називати проєкт рішення не повністю, а тільки номер. Яка ваша думка?» — поцікавився головуючий у колег. «Правильно. Я думаю, це треба і на майбутнє зробити», — тут же підтримав із залу ексміський голова Володимир Хомко. Більшість депутатів погодилися, а юристи — не заперечували.

Михайло Чепіль, начальник відділу юридичного супроводу депутатської діяльності міської ради:

— У зв’язку із значним обсягом питань, які міська рада повинна була розглянути на засіданні, більшістю депутатів було прийнято рішення щодо оголошення головуючим порядкового номера кожного питання без оголошення його повної назви. Водночас кожне питання було відображено на екранах моніторів, де було зазначено усю необхідну інформацію. Також вони були оприлюднені на офіційному сайті міськради і знаходяться у відкритому доступі, щоб кожен бажаючий міг ознайомитися.

Деякі депутати, які не підтримали таку процедуру голосування, вбачають в цьому «тривожний сигнал», як і в тому, що інша частина схвально поставилася до слів про те, що «час обмежений» і «хватить дискусії».

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також