«Компенсацію перевізникам Рівного у 2024 році буде обмежено, враховуючи необхідність збільшення допомоги для ЗСУ» - Віктор Шакирзян

866 0

Ми у соцмережах:

Віктор Шакирзян.

Із запропонованих департаментом 99 мільйонів гривень, які мали б відповідно до розрахунків бути спрямовані на компенсацію за перевезення у громадському транспорті міста пільгових категорій рівнян - використано може бути в разі необхідності не більше 10%. Про це сьогодні заявив секретар Рівненської міської ради, виконуючий обов’язки міського голови Віктор Шакирзян.

За його словами, в умовах воєнного стану пріоритетом міського бюджету є підтримка Збройних Сил України.

- В умовах війни, коли тисячі рівнян сьогодні б’ються з ворогом в лавах Збройних Сил України, безпосередньо, перебувають на лінії фронту - ми маємо чітко розуміти для себе, що саме є нашим головним пріоритетом. Сьогодні ми вже почали масштабні програми з придбання дронів з тепловізорами, на часі придбання термобілизни і хімічних грілок, аби підтримати наших воїнів в зимову пору, опрацьовуємо цілу низку програм, спрямованих на підтримку ЗСУ у 2024 році. Тому, я вважаю, передбачати такі значні суми на компенсації приватним перевізникам ми просто не маємо морального права,  - заявив Віктор Шакирзян.

Виконуючий обов’язки міського голови зауважує, що депутатський корпус Рівненської міськради, безумовно, розуміє важливість забезпечення безкоштовних перевезень для пільгових категорій містян, розуміють ті труднощі, з якими стикаються підприємці, які здійснюють такі перевезення, але і перевізники, у свою чергу, мають розуміти, що в умовах війни першочергово потрібно забезпечити всім необхідним наших захисників на лінії фронту.

Власне, остаточне рішення щодо цього питання прийматимуть саме депутати. На жаль, через низку повітряних тривог обговорити питання компенсації за перевезення пільговиків депутати не встигли. Керівника профільного Департаменту з цього питання заслухають згодом. Втім, Віктор Шакирзян в своєму коментарі журналістам озвучив однозначну позицію: про компенсацію розміром в кілька десятків мільйонів гривень не може бути й мови, адже ці кошти потрібні Збройним Силам України.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також