Сімейний лікар з Костопільщини став одним із облич проєкту МОЗ

2754 0

Ми у соцмережах:

Сімейний лікар з Костопільщини став одним із облич проєкту МОЗ

Сімейний лікар Віталій Мельник, який працює в селі Мала Любаша, що на Костопільщині, потрапив у проєкт МОЗ "30 лікарів Незалежної України".

 Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Мета проєкту - показати обличчя тих, хто кожного дня допомагає зберігати здоров'я та рятувати життя українців. Тому у ньому зібрані історії фахівців абсолютно різного рівня, які розпочали свій професійний шлях у незалежній Україні.

Віталій Мельник потрапив до медичного коледжу через прохання батьків здобути медичну освіту. До 9 класу хлопець не цікавився медициною та взагалі не уявляв своєї майбутньої професії. Проте під час навчання в університеті зрозумів, що фах лежить до душі. 

Майбутнім та молодим лікарям радить постійно навчатися та йти у ногу з часом:

- У лікарюванні неможливо досягти якоїсь планки та зупинитися, адже щодня відбуваються зміни, про які успішний лікар зобов'язаний знати – нові протоколи та методи лікування, підходи, новітні дослідження тощо. Тим більше зараз, у вік технологій, досить варіантів для онлайн навчання – вебінарів, конференцій, програм – інформацію з яких можна «витягнути» не виходячи з робочого кабінету.

Раніше він направляв пацієнтів зі складнішими захворюваннями до вузьких спеціалістів. Але зрозумів, що можна удосконалитися і надавати повноцінну медичну допомогу самостійно.

Тепер у Віталія Мельника постійний потік пацієнтів. Він стверджує, що укладення декларацій – стимул для покращення якості послуг та заохочення пацієнтів лікуватися саме у нього.

Сімейний лікар з Малої Любаші впевнений у перспективах української медицини:

- Зараз молоді фахівці мислять глобально – прагнуть до доказової медицини, вже ніхто не боїться використовувати світові протоколи, долучатися до іноземного досвіду тощо. Майбутнє є, але не треба нічого терпіти й чекати, а самому брати участь у змінах.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також