На Рівненську облраду впливають петиціями

1276 0

Ми у соцмережах:

На Рівненську облраду впливають петиціями

Мешканці Рівненщини мають змогу впливати на рішення депутатів — за допомогою електронних петицій. Такою можливістю нещодавно скористалися священники, які зібрали підписи прихожан з вимогою скасувати рішення обласної ради про «заборону Московського патріархату». Тепер його розглянуть на черговій сесії.

Тетяна Царук, громадська організація «Миряни»:

— Хочемо нагадати депутатам, що це рішення незаконне. Віряни УПЦ є громадянами України та мають право молитися у своїй церкві. УПЦ засудила вторгнення Росії та благословила захищати Україну. Син священника Миколи Прокопчука з села Бережниця загинув, коли рятував поранених військових. Ми постійно з українським народом, допомагаємо військовим та збираємо допомогу. Тому просимо скасувати це незаконне рішення.

Юлія Василенко, речниця Рівненської облради:

— Після Революції гідності було запроваджено можливість для громадян подавати електронні петиції до обласної влади. Тоді ще навіть не було закону про петиції, а обласна влада уже спрацювала на випередження. За весь час було зареєстровано 17 петицій. Однак більшість з них не стосувалася повноважень обласної ради. Тому їх перенаправляли до тих органів влади, які мали повноваження розглядати ці питання. Лише три петиції набрали необхідну кількість голосів — тисячу. Їх розглянули депутати.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також