На Рівненщині - непроста ситуація з туберкульозом

834 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині - непроста ситуація з туберкульозом

Лише у червні цього року в області виявили 47 випадків захворювання, а від початку року цей показник склав 313 підтверджених випадків.

Такі дані озвучили на засіданні координаційної ради з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу під головуванням першого заступника голови ОДА, голови постійної комісії обласної ради з питань регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією Сергія Подоліна, повідомляє пресслужба обласної ради.

Участь в роботі коордради взяли керівники профільного департаменту облдержадміністрції, керівники спеціалізованих комунальних медичних підприємств, представники громадського сектору.

 

Як зазначили в обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі, на показники захворюваності на туберкульоз впливає кілька факторів: з одного боку - війна та внутрішня міграція населення, а з іншого - посилена робота в напрямку раннього виявлення недуги.

 

Завдяки спільній роботі медиків та влади на Рівненщині збільшили кількість обстежень на туберкульоз. Зокрема, цьогоріч в сільській місцевості працювали виїзні бригади фтизіопульмонологічного медичного центру і проводили діагностику на пересувному флюорографі. Лише за перші три місяці 2023-го таким чином обстежили понад 1700 громадян, які, зокрема, проживають у віддалених від Рівного населених пунктах.

У той же час, акцентували увагу на необхідності постійно тримати на контролі ситуацію з поширенням туберкульозу на Рівненщині, зважаючи на позитивну динаміку, яка тримається вже давно.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також