Найбільш шкідлива каша — манна, так кажуть дієтологи

561 0

Ми у соцмережах:

Найбільш шкідлива каша — манна, так кажуть дієтологи

Наші бабусі були певні, що манна каша корисна й обов’язкова в раціоні. А от сучасні дієтологи стверджують: у такій каші немає ніяких корисних речовин, вона підвищує рівень цукру в крові та може спричинити ожиріння.

До корисних властивостей манної каші можна віднести те, що вона добре засвоюється і не подразнює шлунок, тому її часто дають тим, хто дотримується дієти за медичними показниками. Її також рекомендують їсти тим, хто має захворювання органів шлунково-кишкового тракту — у цій каші мало клітковини, яка зазвичай викликає метеоризм. Манна каша містить такі вітаміни, як B1, потрібний для стимуляції роботи головного мозку і B2, який допомагає синтезувати нервові клітини. Калій, що міститься у манці, допомагає нормально функціонувати серцевому м’язу, а магній — підтримує стан кісток. Велика кількість вуглеводів сприяє швидкому насиченню і доданню енергії, тому манну кашу полюбляють спортсмени.

А от для тих людей, які не мають проблем зі здоров’ям, — це марний продукт. До того ж, вона більш калорійна, ніж інші каші, тому з її кількістю потрібно бути обережними. Глютен, що міститься у каші, також може несприятливо впливати на організм. Він погіршує всмоктування речовин. Манну кашу краще не давати дітям до трьох років, оскільки дитячому шлунку нелегко перетравити таку велику кількість вуглеводів.

Отож вживайте кашу не частіше двох разів на тиждень (це стосується і дітей, і дорослих). Намагайтеся готувати її на воді або безлактозному молоці, можна використовувати мигдальне, рисове або вівсяне молоко. Додавайте у кашу ягоди, горіхи або сухофрукти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також