Невже ця квітка з клумби така помічна?

1371 0

Ми у соцмережах:

Невже ця квітка з клумби така помічна?

Більшість знає, як виглядає ехінацея — пурпурового кольору квіти, що нагадують ромашки, ростуть майже в кожного на дачних клумбах. Ця рослина входить до каталогів лікарських трав багатьох країн світу. Її настоянки особливо актуальні зараз — для зміцнення імунітету, при грипі та ГРВІ.

Речовини, що містяться в корінні, листі та суцвіттях ехінацеї, стимулюють імунну систему протистояти бактеріальним та вірусним інфекціям, що уражають дихальну систему, особливо її верхні шляхи.

Ехінацея також створює умови, які пом’якшують ознаки ГРВІ та грипу, та може скорочувати час одужання. Лікарі рекомендують для лікування простудних станів застосовувати її настої та настоянки, а для профілактики — капсули або таблетки.

Ехінацею також призначають як допоміжне при тривалому прийомі антибіотиків; патологіях, викликаних стрептококом, стафілококом, кишковою паличкою; інфекціях сечовивідних шляхів; хронічних грибкових ураженнях; для загоювання ран; кандидозі; простому герпесі; променевій чи хіміотерапії; стоматиті.

Ехінацея також допомагає при фізичній перевтомі, тривожних станах і депресії.

Щоправда, є й протипоказання. Забороняють її застосування людям з такими хворобами, як: сінна лихоманка; цукровий діабет; туберкульоз; колагеноз; ревматизм; червоний вовчак; хвороби лейкоцитарної формули крові; аутоімунні захворювання; СНІД, ВІЛ; розсіяний склероз.

Основний плюс препаратів ехінацеї — незначна частота побічних ефектів. Вкрай рідко, але можуть виникати епізоди падіння тиску, запаморочення та нудоти, можуть послабитися випорожнення, також відомі випадки алергії або непереносимості ехінацеї, які в першу чергу проявляються почервонінням (свербінням, кропив’янкою).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також