Нове кафе на Драгоманова не може бути гарнішим за музей

3089 0

Ми у соцмережах:

Нове кафе на Драгоманова не може бути гарнішим за музей

Рівняни Микола Романат і Ольга Ряба мають намір побудувати на вулиці Драгоманова кафе. Зробити це хочуть на подвір’ї біля триповерхового будинку, що біля входу на Лебединку. Про свої плани вони уже сповістили місто та отримали відповідь, що таке будівництво можливе лише зі згоди Міністерства культури. Адже навпроти — обласний краєзнавчий музей, який є пам’яткою архітектури національного значення.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану міського управління архітектури і містобудування:

Площа земельної ділянки, на якій заплановано будівництво — понад 5 соток. Оскільки у них є дозвіл від сусіднього ОСББ, то цю ділянку можна використовувати з певними параметрами. Цей об’єкт знаходиться у зоні регулювання об’єкта культурної спадщини. На будівництво у цій зоні поширюються певні обмеження. Перш за все, потрібен дозвіл від Міністерства культури. Орган, який охороняє ту територію, має вказати, яким може бути зовнішній вигляд того кафе.

Однак на архітектурно-містобудівній раді рівненські фахівці надали передпроєктні рекомендації як краще виконати фасад майбутнього кафе та благоустрій прилеглої території. Колір фасаду майбутнього кафе має бути світлим і максимально нейтральним, щоб він не відвертав уваги від музею. Також на фасаді кафе не може бути елементів, які будуть виконані у псевдоісторичному стилі. Адже поряд вже є пам’ятка архітектури, яку потрібно зберегти. Тому новим не потрібно підмінювати старе.

Додамо, що на першому поверсі будинку на вулиці Драгоманова, 32 уже кілька років діє кафе «Dark Side2». Воно виконане у чорних тонах, що точно привертає до себе погляд. Однак чиновники переконують, що не можуть нічого вдіяти, бо облаштування цього кафе проводилося зі згоди місцевого ОСББ, а сам фасад кафе значиться як фасад будинку.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також