Обмежити прогулянки із собаками у спеку рекомендують ветеринари

712 0

Ми у соцмережах:

Обмежити прогулянки із собаками у спеку рекомендують ветеринари

Власники собак мають обережно вигулювати своїх вихованців у спекотну погоду, оскільки це може стати причиною теплового удару тварини.

 

На відміну від людей, собаки не пітніють. Вони справляються зі спекою по-іншому.

У собак піт виділяють екринові залози, які знаходяться на подушечках лап. Але цього мало, щоб впоратися зі спекою. Тому терморегуляція у собак влаштована по-іншому.

Собаки, яким жарко, лягають на підлогу животом як жабка. Ще організм собаки охолоджується за допомогою прискореного дихання.

Серед найбільш схильних до теплового удару представники таких порід, як чау-чау, англійський і французький бульдог, хорт, англійський спрінгер-спаніель, кавалер-кінг-чарльз-спаніель і стаффордширський бультер'єр, а також мопси, боксери, шарпеї.

Вони піддаються підвищеному ризику отримати тепловий удар, навіть просто сидячи на вулиці в спекотну погоду або залишаючись в розпечених авто.

Також у зоні ризику собаки карликових порід (чихуахуа, померанські шпіци, той-тер'єри).

Уважнішими треба бути і зі старими собаками. Часто вони не можуть вільно і швидко переміщатися із сонця в тінь і страждають на хронічні захворювання, які посилюють перегрівання.

У цуценят до півроку механізми терморегуляції ще не остаточно сформовані, тому перегрівання в них може виникнути швидше, ніж у дорослого собаки.

Добре гуляти в тіні біля водойми, брати із собою питну воду, а вдома влаштувати собаці прохолодний куточок.

Почекайте з тренуваннями: краще перенести їх на ранок або вечір, ніж мучити собаку в спеку.

Не залишайте собаку в закритому автомобілі, переносці, задушливій квартирі. Навіть 10 хвилин у задусі небезпечні для собаки, тим більше якщо у вашого вихованця приплюснута морда, темна шерсть і похилий вік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також