Орендувати у держави чи громади: що пропонують ФДМУ та «Прозорро.Продажі» на Рівненщині?

2366 0

Ми у соцмережах:

Орендувати у держави чи громади: що пропонують ФДМУ та «Прозорро.Продажі» на Рівненщині?

Оренда об’єктів через державні електронні аукціони — це можливість залучати кошти під час війни до бюджетів громад та держави. Система «Прозорро.Продажі» забезпечує прозорі торги, що дає можливість фізичним чи юридичним особам винайняти приміщення за ринковою ціною.

 Які об’єкти нерухомості можна орендувати в Рівненській області в січні?

- Якщо вам потрібне приміщення під офіс чи іншу адміністративну діяльність, то підхожий варіант виставили на онлайн-аукціони у селищі Демидівка Дубенського району. Смт є центром територіальної громади, до якої входять 23 населені пункти.
 
 

Щодо об’єкта оренди, то йдеться про частину двоповерхової адмінбудівлі на вулиці Миру, 21. Винайняти пропонують три кабінети на першому поверсі. Загальна площа – 57 квадратних метрів. Наявні електромережа, водозабезпечення та каналізація. Електронні торги в системі «Прозорро.Продажі» заплановані на 10 січня, а заявки від потенційних орендарів прийматимуть до 9 січня. Стартова ціна – 57 гривень на місяць.
 
- У Сарнах шукають орендаря комунального приміщення для надання послуг поштового зв’язку. Воно розташоване у місцевому палаці культури і має площу 26 квадратних метрів. Стартує вартість місячної оренди з понад 1100 гривень. Пропозиції від охочих позмагатися за цей лот прийматимуть до 21 січня, а онлайн-аукціон проведуть 22 січня. 
 

Чому варто орендувати через «Прозорро.Продажі»? 

Оренда об’єктів через державні електронні аукціони — це можливість не лише ефективно управляти майном, а й залучати кошти під час війни до бюджетів громад або держави. До прикладу, від початку повномасштабної війни у Рівненській області провели 491 успішний аукціон з оренди комунального майна. Торги принесли громадам загальний дохід у понад 1,5 мільйона гривень на рік.
 
Щоби винайняти об’єкт державної або комунальної власності, потрібно вибрати авторизований майданчик на сайті «Прозорро.Продажі» та зареєструватися на ньому. Після цього ви зможете подати заявку на участь в аукціоні через особистий кабінет, сплативши реєстраційний та гарантійний внески. Якщо на торгах саме ви станете переможцем, то зможете підписати протокол та договір оренди.
 
Знайти об’єкти під оренду в будь-якому регіоні можна у системі Прозорро.Продажі та на сайті Фонду держмайна України. А за новинами та пропозиціями ринку зручно стежити на телеграм-каналі ФДМУ та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також