Пішов у засвіти відомий педагог з Рівного, який хотів зробити світ кращим

3614 0

Ми у соцмережах:

Пішов у засвіти відомий педагог з Рівного, який хотів зробити світ кращим

Сьогодні перестало битися серце Корсуна Ярослава Петровича,.директора Рівненського фахового коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Життєвий шлях Ярослава Петровича був наповнений щоденними проявами працелюбства, людської гідності, професійної мудрості.

Ярослав Корсун народився 10 березня 1944 року на Радивилівщині. Вищу освіту здобув у Рівненському державному педагогічному інституті та Українській сільськогосподарській академії (нині НУБіП України). Закінчив навчання в аспірантурі МАУП. Трудову діяльність розпочав у 1960 році вчителем математики і праці. З 1966 року – викладач фізики і загально-технічних дисциплін Мирогощанського радгоспу-технікуму, з 1980 року – завідувач відділення Рівненського автотранспортного технікуму. З 1986 року обіймав посаду у Рівненському радгоспі-технікумі заступника директора з навчальної роботи, з 1997 року і до 2023 року – директор коледжу. Депутат Рівненської міської ради трьох скликань.

Талановитий організатор і керівник, створив заклад європейського рівня, який є одним із кращих в Україні.
З 2016 року, з ініціативи Ярослава Петровича, коледж знаходиться у структурі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

За його активної участі запроваджено у коледжі надання освітніх послуг з підготовки за першим (бакалаврським) рівнем за чотирма освітніми програмами та розширено підготовку фахового молодшого бакалавра за 10 спеціальностями.

Ярослав Корсун  - відмінник освіти України, відмінник аграрної освіти і науки України І ступеня. Відзначений грамотою президента України (2001 р.), почесними грамотами Рівненської облдержадміністрації, Міністерства аграрної політики України. Нагороджений: трудовою відзнакою «Знак пошани» (2004 р); відзнакою Міністерства освіти і науки України нагрудним знаком «Петро Могила» (2009 р); медаллю «Трудова слава» Міжнародної Академії рейтингових технологій «Золота Фортуна» (2010 р.); нагрудним знаком Міністерства освіти і науки «Василь Сухомлинський» (2018 р.); НМЦ «Агроосвіта» почесним знаком «За впровадження інновацій в освіті» (2019 р.); медаллю Української православної церкви Київського патріархату «За жертовність і любов до України» (2019 р.); почесною грамотою і пам’ятним знаком Кабінету Міністрів України (2019 р.), Почесною грамотою НУБіП України (2019 р.). Указом президента України від 2 березня 2004 року присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти України».

Асамблея ділових кіл за рішенням Науково-Експертної Ради Міжнародної іміджевої програми «Лідери ХХІ століття» за особисту мужність та мудрість, високу освіченість та професіоналізм, вірність обов'язку та вчинки, спрямовані на благо народу та держави, за благородні труди та звершення визнала і вшанувала директора високими нагородами: у грудні 2016 року Корсуну Ярославу присвоєно почесне звання «Кращий керівник року» і нагороджено відповідним нагрудним знаком з іменним посвідченням; у 2017 році присвоєно почесне звання «Лицар Вітчизни» та нагороджено орденом «Золотий хрест честі і звитяги «Лицар Вітчизни» та вручено почесну іменну зброю – оригінальну лицарську шаблю та нагрудний знак Лицарського Легіону України; у 2019 році нагороджено «Орденом Честі» та іменним дипломом національної поваги та гідності «Великі українці», який належить до номінації «Людина, яка зробила світ кращим»; у 2020 році удостоєно вищої суспільної нагороди ордена «За громадянську доблесть» з врученням відповідного ордена з посвідченням, іменного диплома та іменного кортика національної гідності «За громадянську доблесть».

- Його подвижницька діяльність стала прикладом для багатьох поколінь працівників та студентів навчального закладу. Він назавжди залишиться в пам’яті колективу як чесна і щира людина, досвідчений керівник, турботливий сім’янин, справжній патріот України, - повідомляє на своїй фейсбук-сторінці Рівненський фаховий коледж НУБіП України. - Царство небесне та вічна пам'ять Великому Педагогу 

Прощання з Ярославом Корусном буде проходити у коледжі 4 листопада з 12:00


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також