У суботу рівняни віддадуть останню шану двом захисникам

7156 0

Ми у соцмережах:

У суботу рівняни віддадуть останню шану двом захисникам

Прощання із Володимиром Тарнавським відбудеться завтра, 4 листопада, о 10:00 на майдані Незалежності у Рівному. Прощання із Станіславом Данильченком — о 10:30 у Свято-Покровському кафедральному соборі. Поховають їх на кладовищі “Нове”.

Про військовиків розповів на своїй фейсбук-сторінці секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Володимир Тарнавський народився у Рівному. Закінчив місцеву третю школу, а за тим здобув фах лицювальника-мозаїчника у ПТУ №1.

Працював Володимир за фахом здебільшого в різних містах України, хоча іноді виїжджав і за кордон.

- Брат був у морфлоті під час строкової служби в армії. А коли почалося повномасштабне вторгнення, Володя пішов добровольцем у військкомат. Проте з першого разу його не взяли. Він іще кілька разів ходив, нагадував про себе, хотів йти служити. І от в червні 2022 року його таки призвали, - розповідає сестра Героя Ольга.

Наш захисник відслужив півтора роки у Збройних силах України. Запальний та щирий Володимир побував у найгарячіших точках держави. Проте подробиць служби рідним не розповідав. Ділився невеликою інформацією з друзями, але не з мамою. Намагався максимально вберегти її від таких розмов, аби менше нервувала.

51-річний старшина, водій гранатометного відділення Володимир Тарнавський загинув 12 жовтня під час виконання бойового завдання внаслідок штурмових дій противника на Донеччині. У нього залишилися батьки та рідна сестра...

Станіслав Данильченко народився у Рівному. Здобув фах зварювальника у ПТУ №1. Перший час займався підприємницькою діяльністю, а за тим працював водієм на одній з рівненських маршруток.

Добрий, щедрий Станіслав міг віддати усе іншим, надзвичайно любив свою сім’ю, дітей — двох донечок та онуків. Завжди старався придбати їм усе, що б хотіли, балував.

-Тато дуже любив природу, риболовлю, любив свою країну. Він завжди відмовлявся від поїздок за кордон, віддавав перевагу подорожам Україною, - розповідає донька нашого Героя Ольга.

Станіслав завжди відстоював справедливість. Тому не шкодуючи себе став на захист рідної країни.

- Він не служив в армії, але не міг лишатися осторонь. Тато пішов добровольцем у ЗСУ в березні цього року. Він хотів захищати нас, своїх рідних, говорив, що хоче, аби рідні жили у вільній країні, - продовжує Ольга.

Про службу родині захисник не розповідав: беріг їхні нерви та й дотримувався режиму тиші.

- Тату стало погано у Дніпрі, він втратив свідомість. Його направили в наш Рівненський госпіталь, але встановити діагноз не могли — у легенях набиралася вода... Тато дуже хотів якомога швидше одужати й повернутися до своїх побратимів, говорив, що вони його чекають, та й сам чекав зустрічі з ними,- продовжує донька.

На жаль, 2 листопада 52-річний солдат Станіслав Данильченко помер.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також