Помідорний день: кому протипоказані томати

1387 0

Ми у соцмережах:

Помідорний день: кому протипоказані томати

Помідори — це продукт, який може викликати сильні алергічні реакції. Тому алергікам варто їсти їх обережно і спостерігати за реакцією організму.

Якщо у вас бувають прояви жовчнокам’яної хвороби, то від вживання помідорів краще відмовитися. Томати надають сильний жовчогінний ефект, що може мати негативні наслідки в подальшому.

У складі помідорів є щавлева кислота, яка негативно впливає на водно-сольовий обмін в організмі. Отож при захворюваннях нирок помідори — не ваша їжа. Особливо консервовані.

Якщо у людини є певні проблеми з опорно-руховим апаратом, варто також обережно споживати томати. У їхньому складі є щавлева кислота, яка викликає сильні болі в суглобах. Звичайно, якщо їсти небагато томатів, то негативний ефект буде непомітним.

Деякі дослідження свідчать, що помідори збільшують нікотинову залежність. Тому багато експертів рекомендують відмовитися від вживання томатів людям, які кидають курити.

При панкреатиті не можна їсти недозрілі або зелені помідори. Від зелених томатів краще відмовлятися і здоровим людям, адже вони можуть подразнювати слизову і провокувати інші проблеми.

Якщо у вас гіпертонія, краще відмовитися від споживання консервованих томатів, а також солених. А свіжі помідори жодної шкоди не завдадуть.

Якщо томатний сік вживає здорова людина, то його негативний прояв мінімальний. А ось якщо є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, від нього краще відмовитися. Томатний сік створює додаткове навантаження на органи шлунково-кишкового тракту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також