Рівне топить, бо місто забудовують, а каналізацію не розвивають

918 0

Ми у соцмережах:

Рівне топить, бо місто забудовують, а каналізацію не розвивають

Оскільки Рівне активно забудовують, то зменшується територія, яка може вбирати воду.

Однак систему зливової каналізації не розвивають ні забудовники, ні місто. Тому й під час дощів виникають тимчасові підтоплення, пояснює для Суспільного завідувач кафедри міського будівництва та господарства НУВГП Олександр Ткачук.

У центрі міста узагалі загальносплавна каналізація, у яку потрапляють всі види стічних вод: побутові, виробничі, дощові. А це підхід 19-го, а не 21-го століття.
Виходів науковець наводить кілька. Зокрема, під час нового будівництва має будуватись і система відводу дощових вод.

- Це не просто питання – відвести ці стічні води. Їх перед скидом у водойми потрібно ще очистити. А з очисткою у нас дуже великі проблеми і в Рівному, і в інших населених пунктах, - каже науковець.

Міський голова Олександр Третяк переконує, що Рівне немає ні грошей, ні можливості, щоб перебудувати каналізаційну систему. Схожої думки дотримувався і його попередник Володимир Хомко.

Альтернативою розбудови дорогої системи відводу дощових воду може стати затримання води у резервуарах, інфільтраційних басейнах чи майданчиках.

Це буде значно дешевше, ніж прокладати нову мережу. Водночас науковець додає: при великих зливах глобально проблему підтоплень це навряд вирішить.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також