Родина з Вараського району «рятувала» гроші від списання за кредитом, а втратила усі

5693 0

Ми у соцмережах:

Родина з Вараського району «рятувала» гроші від списання за кредитом, а втратила усі

Вони перерахували шахраю, який назвався банкіром, понад 115 тисяч гривень

На мобільний 56-річного жителя Вараського району зателефонував невідомий і представився працівником служби безпеки банку. Слухавку підняла 24-річна донька і почула, що потрібно підтвердити оплату за покупку в інтернет-магазині.

Жінка запевняла, що ні вона, ні члени сім’ї подібних операцій не здійснювали. Проте абонент переконливо радив зняти гроші з картки та переказати їх на іншу, аби не зростала кредитна заборгованість, а тоді вже все з'ясовувати.

Хвилюючись за «долю» грошей, 56-річний батько зняв готівку з трьох карток — своєї та доньки і перерахував на вказаний по телефону рахунок. Бо нібито потрібно було доплатити ще й за заборгованість, яка вже виникла по кредиту.

Коли «банкір» перестав відповідати на дзвінки, чоловік запідозрив, що міг стати жертвою шахраїв. Із заявою, що втратив 115 400 гривень, звернувся до поліції.

За фактом заволодіння чужим майном, вчиненим шляхом обману, дізнавачі відділення поліції №1 (смт Володимирець) розпочали досудове розслідування

Поліцейські вкотре наголошують громадянам бути обачними та дотримуватись правил: зберігайте спокій і не перераховуйте нікому гроші; не озвучуйте по телефону платіжні реквізити, визначене кодове слово та тим паче CVV та ПІН-код.
Зателефонуйте в call-центр фінустанови за номером, вказаним на звороті вашої карти та отримайте інформацію по рахунку.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також