Що зведуть на Щасливому навпроти храму кришнаїтів?

3743 0

Ми у соцмережах:

Що зведуть на Щасливому навпроти храму кришнаїтів?

Землю поблизу Басівкутського озера у Рівному активно розбудовують, і охочих купити собі тут житло не бракує. Ще одна новобудова (або й дві) може з’явитися понад дорогою на вул. В’ячеслава Чорновола — якраз навпроти індуїстського храму. Якою вона може бути — поки невідомо. Але плани на цю землю уже є.

Віктор Базюк, який володіє двома ділянками загальною площею 24,8 сотки, просить у міської влади змінити йому цільове призначення землі. Бо одна ділянка відведена під садівництво, а інша — для ведення особистого селянського господарства. Та тепер власник має інший намір: земля потрібна під будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Нерухомості на цих ділянках немає.

Це питання виносять на сесію міської ради. Поки що його розглянула земельна комісія, і зауважень не було. Якщо відкрити мапу Рівного на геопорталі відкритих даних, то згадана земля знаходиться у зонах Ж-3 та Ж-4–1, тобто — житлової забудови.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління архітектури та містобудування, пояснив, що це означає:

— Ж-3 — це можливість будівництва багатоквартирних будинків до чотирьох поверхів (три поверхи плюс четвертий мансардний), а зона Ж-4–1 — це зона будівництва п’ятиповерхових будинків (до п’яти поверхів з мансардою, може бути вище пів поверхи чи поверх). Відсоток забудови в зоні Ж-3 — 35% максимум, а в Ж-4–1 — 30%. Висота в зоні Ж-3 можлива 11 метрів у межах стін та 14 метрів до верху покрівлі, а в Ж-4–1 — це 17 м та 17,5 м відповідно. Види використання так само може подивитися кожен охочий, якщо зайде на геопортал відкритих даних — ця інформація є на сайті нашого управління у відкритому доступі, одним кліком все побачити можна. Можливості землевласника залежать від цільового призначення ділянки: якщо дозволено будівництво багатоквартирних будинків, то апріорі матиме право будувати їх там — в межах граничних параметрів.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також