Тарифи на тепло: підприємці у Рівному платитимуть менше

1476 0

Ми у соцмережах:

Тарифи на тепло: підприємці у Рівному платитимуть менше

Декілька теплопостачальних компаній попросили міську владу переглянути тарифи на опалення у Рівному та Квасилові. Міськвиконком затвердив нові тарифи. Причому, для підприємців зробили послаблення — платитимуть менше.

Наталія Глазкова, керівниця міського управління економіки:

— Навіть в умовах війни органи самоврядування мають обов’язок щорічно забезпечувати перегляд тарифів на теплову енергію. Ще у жовтні надійшли заяви від теплопостачальних компаній, що діють на території громади. Адже з 27 липня цьогоріч набрав чинності закон, який продовжив дію мораторію на підвищення тарифів для населення, що триває уже третій опалювальний сезон поспіль. Та якщо в попередній редакції мораторій застосовувався до всіх категорій споживачів, то з 1 серпня модель змінилася, і мораторій тепер поширюється тільки на населення, а на інших — уже ні. Ми розуміли, якщо знімається мораторій, маємо переглянути тарифи. Так що по «Рівнетеплоенерго» тариф для населення не змінюється, а для інших споживачів, у порівнянні з попереднім опалювальним сезоном, навіть знижується.

Олексій Кривошеєв, речник «Рівнетеплоенерго»:

— Рішенням Рівненського міськвиконкому було на 46,2% зменшено тариф на тепло для споживачів категорії «інші». Мова йде про юридичних осіб (окрім бюджетних установ) і бізнес. Відтепер замість 8 526,96 грн за гігакалорію тепла ця категорія споживачів платитиме 5 347,07 гривні. Це стало можливим у звʼязку зі зменшенням ціни газу для теплопостачальних підприємств при виробництві тепла саме для цієї категорії споживачів. Для населення ціна тепла залишається незмінною — 1 913,16 гривні за гігакалорію, при економічно обґрунтованому тарифі у 3 377,58 гривні.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також