Третяк пішов по правду до суду

3404 0

Ми у соцмережах:

Третяк пішов по правду до суду

Бурхливу діяльність за останній місяць розгорнув відсторонений міський голова Рівного Олександр Третяк. Спочатку повідомив, що зумів домовитися з волонтерами про передачу автомобілів на фронт. Згодом здійснив візит до США, де спілкувався з конгресменами. Нещодавно надійшла ще одна звістка — політик подав клопотання до Конституційного Суду. Просить визнати, що суддя міського суду Рівного Петро Денисюк неправомірно застосував проти нього норму закону про відсторонення від посади голови Рівного.

Олександр Третяк:

— Мою справу розглядали у Рівному в міському та апеляційному суді. Однак рішення цих судів були політично заангажовані. Адже ще за кілька місяців до цього мої добрі друзі розповідали, що рішення по мені уже прийнято — його суддям надиктували з Києва. Так і трапилося. Рівненські суди проігнорували мої аргументовані доводи та ухвалили резонансні рішення. Цікаво, що ухвалені рішення були абсолютно скопійовані зі справи колишнього міського голови Чернігова. Вони навіть не подбали про те, щоб змінити текст, а лише підставили у документ прізвище Третяка. Оскільки було порушено конституційні норми відносно мене, то я й подав клопотання до Конституційного Суду. Буду шукати там правди та доведу, що пункт про моє відсторонення від посади застосували неправомірно. Це було потрібно, щоб здійснити тиск на місцеве самоврядування.

Нагадаємо, що 10 липня міський суд Рівного визнав Олександра Третяка винним у «корупційному правопорушенні», яке полягало в тому, що керуюча справами міськвиконкому Марія Корнійчук під час виборів пожертвувала у виборчий фонд Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК склала протокол, за яким міський голова не мав права підписувати стандартне розпорядження про призначення премії працівниці міської ради. У своєму рішенні, окрім невеликого штрафу в 6 800 гривень, суддя Петро Денисюк заборонив Олександру Третяку рік обіймати посаду. Рішення міського суду політик спробував оскаржити в апеляційному, проте там справу залишили без змін.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також