Від чого залежить швидкість завантаження сайту?

795 0

Ми у соцмережах:

Від чого залежить швидкість завантаження сайту?

Від того, наскільки швидко завантажуватимуться елементи сайту, залежить не тільки відвідуваність, а й репутація компанії.

Від того, наскільки швидко завантажуватимуться елементи сайту, залежить не тільки відвідуваність, а й репутація компанії. А все тому, що тривале очікування, як і відсутність надійного захисту даних, призводить до відтоку клієнтів. Вирішити проблему, пов'язану зі швидкістю завантаження, можна за допомогою оренди сервера.

Швидкість завантаження сайту: від чого залежить і як оптимізувати

За визначенням, швидкість завантаження є нічим іншим, як швидкістю отримання відповіді від веб-сервера браузером користувача, що надіслав запит. Під відповіддю варто розуміти не тільки перехід на сайт, але й якісне та повне відображення контенту, який є на сторінці, що запитується. Він може бути представлений:

- у текстовому форматі;

- зображеннями;

- відео.

Швидкість появи інформації, що міститься на сайті, залежить від багатьох критеріїв. Основні з них: безпосередньо хостинг і веб-сервер, що використовується (точніше, його характеристики).

Обчислення часу вважають з моменту завантаження першого байта запитуваної інформації. В ідеальному значенні цей тимчасовий відрізок – мілісекунди, які звичайна людина навіть не сприймає. Негативна думка про сайт у користувача складеться у тому випадку, якщо елементи системи, картинки на сайті та блоки сторінки відображатимуться із зависанням. Сторінка вважається повністю завантаженою лише тоді, коли на пристрої абонента, який надіслав запит, коректно відобразиться вся інформація, записана в коді.

Кожен власник веб-ресурсу повинен розуміти, що швидкість роботи сайту пов'язана з репутацією компанії. Якщо переходи від сторінки до сторінки будуть уповільненими, а товар чи послуга, що пропонується там не є унікальною, користувачі легко знайдуть заміну. Це стосується не лише невеликих ресурсів, а й сайтів із складною структурою.

Ідеальний показник часу завантаження даних сайту від моменту завантаження першого байта до повного відображення наявного контенту) на думку фахівців, не повинен перевищувати двох секунд. Відхилення свідчать про наявність проблем, вирішувати які потрібно негайно.

Поряд з оцінкою ваги інформації, що міститься на ресурсі, можливостей і типу движка або складності верстки, дуже важливо взяти до уваги тип хостингу, і такі фізичні величини, як відстань від користувача до дата-центру. Грамотне коригування даних параметрів дозволить зменшити час очікування відповіді на запит.

У разі, якщо на швидкість завантаження даних із сайту впливає велика кількість плагінів, технічна складність сайту або HTML-верстка, слід провести роботи з оптимізації і в цій частині. Серед рекомендацій варто звернути увагу на заміну кнопок соцмереж внесенням коригувань у коди, а також радимо використовувати для перевірки невідповідностей у коді спеціальні сервіси (наприклад, Minifier, CSS Compressor, Will Peavy).

Серед інших можливостей, які дозволять мінімізувати час очікування відповіді системи браузером гаджета, виділяють прийоми кешування текстової інформації зображень, а також використання оптимізації коду сторінок. Як варіант, можна вдатися до технології CDN, яка дозволяє кешувати інформацію. Принцип роботи CDN дозволить зробити перерозподіл завантаження, завдяки чому картинки як найбільш ємна частина контенту підвантажуватимуться з раніше розподілених ресурсів, чим значно зменшать навантаження на основний сервер.

За умови, що перераховані вище дії не принесли результату, єдиним способом вирішення проблеми повільної швидкості сайту може стати робота над вибором хостингу та дії, які дозволять зробити налаштування ресурсу під потреби основного сегменту користувачів.

Спосіб швидкої перевірки швидкості завантаження сторінок

При виникненні сумнівів щодо швидкості роботи сайту, зокрема такого параметра, як швидкість завантаження, можна використовувати GTmetrix. За допомогою даної утиліти можна безкоштовно протестувати до сотні сторінок сайту щодобово.

Поряд з цим можна вдатися до традиційного формату аналізу Google Аналітики, яка дозволяє побачити проблеми зі швидкістю сайту, та оцінити їх у взаємозв'язку з іншими важливими для SEO параметрами.

Крім Google, для перевірки показників можна також використовувати сервіси:

- tools.pingdom.com/;

- www.webpagetest.org/;

- gtmetrix.com/.

Уникнути проблем, пов'язаних із низькою швидкістю завантаження сайту, багато в чому можна за допомогою правильного вибору хостингу. Серед надійних компаній, що орієнтовані на український сегмент, відзначають компанію Tuthost, яка готова допомогти у питанні реєстрації хостингу, а також надати своїм клієнтам SSL-сертифіка ти та віртуальні сервери.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також